Majska nagrada Milošu Aniću i KBS Srbije

majska-nagrada-ekipa

U Svečanoj sali Doma Narodne skupštine po 37. put dodeljeno je laskavo priznanje „Majska nagrada“. U „trci“ za prestižno priznanje bilo je 200 kandidata, izabrano ih je 33. Među njima su se našli i Kik boks savez Srbije u konkurenciji Granskih saveza i Miloš Anić u konkurenciji sportista iz  neolimpijskih sportova.

Svečanosti su, između ostalih, prisustvovali ambasadori Kube, Alžira, predstavnik Grčke, zatim Slavica Đukić Dejanović, Ivica Dačić, Branko Ružić, Veljko Odalović… Sve ih je na početku pozdravio Aleksandar Šoštar predsednik SSS:

– Ponosan sam što je naša manifestacija jedan od najvažnijih događaja u sportskom životu Srbije. Sport je imao sjajnu godinu. Uradili smo dosta sistemski, donošenjem Zakona o sportu. Podrška Vlade i Ministarstva sporta su bili nemerljivi. Tome je i Sportski savez dao veliki doprinos. Čestitam laureatima. Siguran sam da ćemo se u istom raspoloženju sresti i naredne godine kada ćemo sumirati i olimpijske rezultate.

 

 

majska-nagrada-pelevic

Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije je dobijanje najznačajnijeg sportskog priznanja u Srbiji „Majske nagrade” prokomentarisao:

– U 33 godine postojanja Kik boks saveza Srbije ova godina je u svakom slučaju najuspešnija. Dobili smo „Majsku nagradu”, najveće priznanje Srbije u sportu, kao najbolji savez u Srbiji. I to je za nas zaista vrhunac dosadašnjeg rada. Istovremeno i naš reprezentativac Miloš Anić je dobio „Majsku nagradu“ kao najbolji sportista u neolimpijskim sportovima što je još jedn priznanje kik boksu. Pored ove dve nagrade ove godine Srbija je u finalu WAKO PRO Grand prix turnira u K-1 stil gde će se u finalu boriti sa Rusijom, a još jedna uspeh je to što upravo naš Savez organizuje finale koje će biti održano 16. juna u „Belekspo centru“ u Beogradu. Dakle Srbija je od 126 zemalja članica Svetske WAKO federacije na drugom mestu, a 16. juna ćemo imati priliku da pobedom protiv Rusije postanemo i zvanično najbolji tim sveta.

majska-nagrada-anic

Posle brojnih medalja, pojaseva profesionalnog prvaka sveta, Miloš Anić je dobio priznanje kao najbolji sportista Srbije u neolimpijskim sportovima.

– Kad se zna da je „Majska nagrada“ najveće priznanje koje srpski sportista može da dobije jasno je da sam presrećan i ponosan što sam i ja među laureatima. Posle brojnih uspeha u kik boksu ovo bi moglo da se smatra i krunom karijere jer planiram da se uskoro povučem iz aktivnog takmičenja. Presrećan sam što su ljudi u Sportskom savezu pratili rezultate i dodelili ovako važno priznanje i meni i našem Savezu. Svima nama, meni posebno, „Majska nagrada“ će biti podstrek da 16. juna u Beogradu protiv selekcije Rusije zabeležimo pobedu i trijumfujemo u WAKO PRO Grand prix takmičenju u K-1 stilu.

LAUREATI 2012

Granski savezi: Kik boks savez Srbije

Teritorijalni: Sportski savez Beograda, SS Prijepolja, SS Vršca

Sportisti (neolimpijski): Miloš Anić (kik boks)

Sportisti (olimpijski): Aleksandar Karakašević (st.tenis), Jovana Brakočević, Ivan Miljković (odbojka), Slobodan Soro (vaterpolo),Momir Ilić (rukomet).

Sportisti invaliditet: Tanja Dragić (atletika)

Sportski stručnjak: Dragan Atanasov (džudo), Miloš Ponjavić (kuglanje), Zoran Terzić (odbojka), Zoran Stojić (Strong men ). Veselin Vuković (rukomet), Željko Obradović (košarka).

Pedagog: Ana Pinterović (Užice), Fahrudin Mavrić (Novi Pazar), Zoran Kostić (Obrenovac).

Funkcioneri: Zoran Mićović, Miroljub Damjanović, Jasminko Pozderac, Marko Stefanović, Božidar Đurković.

Sportski novinar: Dragiša Kovačević (SOS), Lazo Bakmaz (TV Novi Sad), Jovan Sekulić (Večernje novosti)

Životno delo: Franjo Mihalić, Ilija Pantelić, Aleksandar Stefanović, Petar Đurđević, Dušan Aćimović.

X