Međunarodni dan kik boksa 30. novembar

Danas svetska sportska zajednica obeležava Međunarodni dan kik boksa.

Kik boks danas je više nego sport, jer promoviše i podstiče razvoj razumevanja i poštovanja među ljudima i kulturama.

Pandemija korona virusa je uticala na svet na mnogo načina. Mnoge zemlje se i dalje suočavaju sa zdravstvenom, finansijskom, ali i dubokom društvenom krizom, koja se odražava na sve oblasti života, pa i na naš sport.

Globalna sportska zajednica se u dužem vremenskom periodu suočava sa nedostatkom aktivnosti, ali je svetska organizacija WAKO ali i Kik boks savez Srbije  je uspeo da održi kontinuitet u svojim aktivnostima.

Digitalizacija nam je omogućila velike mogućnosti u obrazovanju, gde smo kroz onlajn WAKO seminare u svim disciplinama kik-boksa ostvarili pristup neverovatnom broju ljudi širom sveta. Kik boks savez Srbije je uspeo da, poštujući propisane epidemiološke mere, organizuje tri trenerska, dva sudijska i jedan anti-doping seminar.

Još jednom je pokazana solidarnost među našim članovima, gde su kik boks  šampioni, zvaničnici i treneri prenosili svoja znanja i iskustva uglavnom našoj mlađoj generaciji i ugroženim zajednicama, kao što su izbeglički kampovi u Jordanu i Severnom Iraku. Ove akcije smo pomagali svi mi koji smo učestvovali na takmičenjima u 2021, tako što se deo naših uplaćenih kotizacija za učešće odvajao za humanitarne aktivnosti.

Kredibilitet naše svetske kik boks organizacije je još jednom dokazan rekordnim brojem kik boksera koji su učestvovali na WAKO svetskom seniorskom, evropskom juniorskom i mnogim regionalnim prvenstvima u 2021. Kredibilitet Kik boks saveza Srbije je takođe dokazan učešćem ukupno 829 takmičara (592 muškaraca i 237 žena) na državnim prvenstvima u disciplinama K1, lou kik, ful kontakt i kik lajt. Vratili smo se na borbeno polje jači nego ikad i nastavićemo da rastemo i napredujemo unutar olimpijske porodice sportova.

Pored toga, nastavićemo da negujemo kik boks, fokusirajući se na promociju naših sportista, nastavljajući da razvijamo bezbedno okruženje na turnirima i sport koji je čist od dopinga.

Čestitamo vam Međunarodni dan kik boksa, 30. novembar.

X