MILJAN NA KROVU EVROPE

miljan finale bilbao

Miljan Vidović je apsolutni vladar planete u kategoriji do 81 kg. U Bilbau je u finalu Evropskog prvenstva za seniore pao Laszlo Szabo (Mađarska). Tokom celog meča Miljan je bio bolji, napadao, pravio sjajne serije udaraca i na kraju slavio jednoglasnom odlukom sudija. Ovom pobedom Miljan je svetskom zlatu iz Brazila 2013. dodao još evropsku krunu i potvrdio da je najbolji borac WAKO federacije u K1 stilu, kategoriji do 81 kg..

Sanja Sučević, srebrna sa EP u Ankari 2012. i SP u Brazilu 2013, i ovoga puta je morala da se zadovolji vicešampionskom pozicijom. U meču za zlato rivalka joj je bila Turkinja Yeliz Koblay. Posle žestokih duela slavila je Turkinja, odlukom sudija, a Sanja se okitila srebrnom medaljom u disciplini K1 stil do 52 kg.

I Aleksandra Krstić je radila finale u disciplini K1 stil do 70 kg. Rivalka joj je bila Čehinja Lucie Mlejnkova. Viđena je dobra borba, nekoliko sjajnih razmena, a kad su sudije podvukle liniju pobedu su dale Čehinji.

U disciplini lou kik smo imali dve devojke u finalu. Teodora Manić je u kategoriji do 65 kg za protivnicu imala Mariju Domeniku Mandolini, dok je Tijana Srdić u kategoriji do 70 kg snage odmerila sa Helenom Jurišić (Hrvatska). Nažalost, nijedna od njih nije uspela da ostvari pobedu, tako da su i njima pripala srebrna odličja.

Stevan Dukić (lou kik do 75 kg) je posle odličnih izdanja tokom eliminacija poklekao u finalu protiv Rusa Khasana Khalijeva. Iskusni Rus je slavio prekidom u 1. rundi. Posle jednog snažnog lou kika Dukić nije mogao da nastavi meč.

Saša Polugić (K1 +91 kg) je pružio sve od sebe u duelu protiv Rusa Volodymyr Oliynyk. Nažalost, to nije bilo dovoljno za pobedu. Jednoglasnom odlukom sudija zlato je otišlo u Rusiju.

Nenad Pagonis, zlatni sa EP u Ankari 2012. i SP u Brazilu 2013. pretrpeo je poraz. Rus Basir Abrakov je slavio jednoglasnom odlukom sudija, a Pagonisu je ovo prvi poraz na velikim takmičenjima od Evropskog prvenstva u Bakuu 2010. kad je ostao bez medalje.

Nikola Stošić (lou kik do 81 kg) je u finalu za rivala imao domaćeg takmičara Angela Valoviesu. Pružio je sjajnu partiju, borio se kao lav, ali su na kraju sudije podigle ruku Španca, a Nikola je oko vrata stavio srebro.

Uz ove medalje, reprezentativci Srbije su osvojili i šest bronzanih odličja kojim su se okitili Saida Bukvić, Ajla Lukač, Milena Švonja, Ljubo Jalovi, Dimitrije Tadić i Andi Đurđević.

Na Evropskom prvenstvu za seniore u disciplinama lou kik, K1 stil i ful kontakt u Bilbau učestvovalo je 480 boraca iz 29 zemalja, a boje Srbije je branilo 23 rerezentativaca koji su se okitili sa 15 medalja: jednom zlatnom, osam srebrnih i šest bronzanih.

 

REZULTATI

LOW KICK, muškarci do 75 kg: Stevan Dukić – Khasan Khaliev (RUS)0:3 . Do 81 kg: Nikola Stošić – Angel Valoivieso (ESP) 0:3. Do 91 kg: Nenad Pagonis – Basir Abarkov (RUS)

Žene do 65 kg: Teodora Manić – Maria Domenica Mandolini 1:2. Do 70 kg: Tijana Srdić Helena Jurišić (CRO) 0:3.

K1 RULES

Muškarci do 81 kg: Miljan Vidović – Laszlo Szabo (HUN) 3:0. +91 kg: Saša Polugić – Volodymyr Oliynyk (RUS) .

Žene do 52 kg: Sanja Sučević – Yeliz Koblay (TUR) 0:3. Do 70 kg: Aleksandra Krstić – Lucie Mlejnkova (CZE) 0:3.

X