Miljanu nagrada „Spartak“

spartak miljan

Svečanost povodom dodeljivanja godišnje nagrade „Jovan Mikić Spartak”, namenjane najboljim sportistima, sportskim radnicima i klubovima na teritoriji Vojvodine,  održana je u amfiteatru Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu. 

Ovo je najviše sportsko priznanje koje Sportski savez Vojvodine, pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, dodeljuje onima koji su sportu dali najviše i postigli najviše rezultate u godini na izmaku.

Nagrada za vrhunski rezultat pripala je Miljanu Vidoviću, članu KBS “Vojvodina Veletabak” i reprezentativcu Srbije u kik boksu, aktuelnom amaterskom evropskom i svetskom prvaku i profesionalnom prvaku sveta.

 Za najbolji sportski kolektiv proglašen je Kuglaški klub „Pionir“ dok je priznanje za životno delo pripalo legendarnom  gimnastičkom treneru Zoranu Ivanoviću. 

 Najbolji sportisti su kajakaš Vladimir Torubarov i Nada Matić iz stonoteniskog kluba invalida „Spin“. Najbolji trener je Lazar Greber iz Karate kluba “Hajduk” iz Kule. Epitet najboljeg sudije pripaao je fudbalskom internacionalcu Miloradu Mažiću ,koji je sudio na Svetskom prvenstvu i na utakmicama Lige Šampiona i Lige Evrope. Za  najbolje sportske radnike proglašeni su Velibor Marjanović, predsednik Rukometnog Saveza Srbije i Višnja Đorđić, profesor na fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja.

Podsetimo, nagrada „Jovan Mikić Spartak“ nosi ime slavnog sportiste, a dodeljuje se od 1968. u devet kategorija za one koji su ostvarili najviše sportske rezultate, radili na afirmaciji i značaju sporta na teritoriji Vojvodina.

sparta miljan mica

nagrada spartak dobitnici

X