Mladi kik bokseri doneli radost Srbiji

EC San Sebastian 2015 Grupna slika3

Uspešne pripreme i ozbiljan rad na samom Prvenstvu Evrope doneli su fantastičan uspeh srpskom sportu. Naši mladi takičari uspeli su da i pored velike konkurencije nastave uspešne nastupe na Evropskim prvenstvima.

           Posle osvojene tri bronzane medalje, neizvesnost je danas u prepodnevnim satima okončana: u finalu smo imali ukupno devet takmičara, od kojih je sedmoro uspelo da se popne na najviši tron i svojoj zemlji i svom sportu donesu zlato.

           Tri srebrne medalje su i više nego dovoljne u ukupnom uspešnom skoru, tako da, brojeći od 18 takmičara koliko ih je bilo na Prvenstvu, osvojeno je ukupno 13 medalja: 7 zlatnih, 3 srebrne i tri bronzane.

I takmičari i stručni štab, kao i svi ljubitelji kik boksa, mogu da budu prezadovoljni. Obzirom da se radi o Prvenstvu za najmladje kategorije takmičara, kadete i juniore, svi treba da budemo ponosni na ozbiljnost i predanost ovih mladih ljudi kada je reč o učešću na važnom prvenstvu.

EC San Sebastian 2015 Grupna ring

Zlatnim medaljama u muškoj konkurenciji okitili su se: Zdravko Bjelić u kategoriji do 63,5kg, disciplina LOW KICK, Danilo Ratkić u kategoriji do 67kg, disciplina LOW KICK, Stefan Paunović u kategoriji do 75kg, disciplina LOW KICK, Radomir Opačić u kategoriji preko 91kg, disciplina K1. U ženskoj konkurenciji zlatnim medaljama su se okitile: Marina Đekić u kategoriji do 52kg, disciplina K1, Valentina Keri u kategoriji do 60kg, disciplina K1 i Jovana Ignjatović u kategoriji do 65kg, disciplina LOW KICK

Druga mesto i srebrne medalje osvojili su: Slobodan Mitrović u kategoriji do 57kg, disciplina K1, Filip Stanković u kategoriji do 81kg disciplina LOW KICK i Nina Pavlović u kategoriji do 60kg disciplina LOW KICK.

Prethodnog dana treća mesta i bronzane medalje osvojili su: Vukašin Stupar u kategoriji do 67kg, disciplina K1, Nikola Todorović je u kategoriji do 71kg, disciplina K1 i Ilija Jovanović u kategoriji do 81kg, disciplina K1.

 

Više slika u galeriji, na linku ovde

X