PRIPREME SENIORA ZA PRVENSTVO EVROPE

5 RESIZE1

                               

 

Pripreme seniorske reprezentacije Srbije za predstojeće evropsko prvenstvo uveliko traju. Ove godine se kik boks ekspedicija uputila na Vlasinsko jezero. Posle dugog niza godina priprema na planini Tari, bilo je vreme za promenu. Uslovi u hotelu i sportskoj hali su zadovoljavajući i novo okruženje je dalo i novi podsticaj za rad.

Za izvođenje priprema je zaduženo pet trenera: Srđan Radulović, Dušan Kilibarda, Dejan Pavić, Miloš Milutinov, Aleksandar Topić i selektor Neven Dondur. Kapiten reprezentacije Stošić Nikola je zadovoljan uslovima rada, raspoloženjem u ekipi kao i adrenalinom koji pršti na treninzima. Na pripremama je 23 reprezentativaca, 12 momaka i 11 devojaka.

1 RESIZE     3 RESIZE

Ove godine se evropsko prvenstvo održava u Bratislavi, Slovačka, od 13-21. oktobra 2018. Discipline na ovom takmičenju su K-1, Low kick i Kick light. Drugi deo prvenstva da preostalim tatami disciplinima i disciplinom Full contact će biti održan u Sloveniji, Maribor. Od 2020. WAKO organizacija će imati združeno prvenstvo sa svih sedam disciplina kik boksa na jednom mestu.

Ovogodišnji šampionat Evrope će biti održan u sportskoj hali HANT, gde je 2012-te bilo održano juniorsko prvenstvo sveta u kik boksu. Akreditacija i smeštaj ekipa je planiran za 13. i 14. oktobar, 15. je rezervisan za seminare, sastanke WAKO komiteta i žreb, da bi 16-tog počelo takmičenje.

Datum i vreme polaska srpske reprezentacije u Bratislavu biće objavljen naknadno.

X