Nebojša Denić za titulu

ivana1

U obrenovačkoj „Hali sportova“ večeras od 19 časova održava se profi veče u kik boksu čiji će vrhunac biti meč za pojas profesionalnog prvaka Evrope u disciplini lou kik kategoriji do 66,8 kg. Snage će odmeriti Senad Ikanović (Bosna i Hercegovina) branilac titule sa jedne i dugogodišnji reprezentativac Srbije Nebojša Denić sa druge strane.


– O Nebojši Deniću se sve zna. U karijeri je 17 puta bio prvak države, šampion Balkana, Mediterana. Ima dve srebrne medalje sa svetskih i dva bronzana odličja sa evropskih prvenstava. Meč koji će se održati u Obrenovcu u nedelju uveče je meč njegove karijere. Potrudili smo se da sve vrhunski organizujemo i da na taj način stvorimo osnovu za vrhunski spektakl. Verujem da će večeras od 19 svi biti zadovoljni, kako organizacijom, tako i, pre svega, mečom večeri – bio je komentar Ivana Jegorovića, alfe i omege organizacije.

 

 

Senad Ikanović je višestruki prvak Bosne i Hercegovine u lou kiku, K1 stilu i ful kontaktu. Pojas je osvojio 2008. i večeras će ga prvi put braniti:

– Drago mi je što sam ovde, što je izazivač iz Beograda. Verujem da će borba proteći korektno, obojica smo iskusni i kvalitetni borci, a ja se nadam da ću uspeti da odbranim pojas.

Nebojši Deniću ovo će biti kruna karijere. Spreman je i odlučan da da sve od sebe kako bi se popeo na tron:

– Svi znaju koliko sam radnik, koliko se pripremam za svaki meč i jasno je da sam se i za ovaj duel maksimalno pripremio. Imao sam dlične treninge, psihički sam jak, spreman i verujem da ću pojas zadržati u Beogradu. Očekujem, pre svega dobru borbu, ali neću biti lažno skroman, verujem da ćemo svi zajedno na kraju imati dosta razloga za slavlje u Hali sportova.

Na zvaničnom merenju Nebojša Denić je imao 65,9 kg, dok je Ikaonović bio malo teži – 66,5 kg.  Mečevi u Obrenovcu počinju u 19 časova, a karte se prodaju po simboličnoj ceni od 100 dinara.

Parovi uvodnih borbi, lou kik do 75 kg: Dalibor Stajković – Filip Tončić, Uroš Zdravković – Miloš Maletić. Do 81 kg: Božidar Todorović – Goran Penezić. +91 kg: Slobodan Arsenović – Dimitrije Nikiforov.

FOTO: A. Ahel

X