Obaveštenje o novim oročenim merama Vlade Srbije za suzbijanje širenja virusa Korona

Vlada Republike Srbije je donela nove mere za suzbijanje širenja epidemije virusa Korona, koje se odnose na vremenski period od 17.3. 2021.  pa do nedelje 21.3.2021. godine.
Policijski čas i potpuno zatvaranje i zabrana kretanja nije predviđena, ali postoje ograničenja koja se tiču mnogih sfera života.
Sportske aktivnosti su zabranjene za fitnes centre, teretane, vežbaonice i druge objekte namenjene za sport i rekreaciju koji podrazumevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru.
Iz ovoga je izuzeto, tj. dozvoljeno je za (citiramo naredbu ministra zdravlja od 16.3. 2021. godine): „objekte namenjene za sport i rekreaciju – kada se koriste u svrhu treninga i priprema za održavanje i održavanje isključivo registrovanih takmičenja u nadležnosti nacionalnih sportskih saveza i to u unapred zakazanim terminima“.
Shodno ovome, molimo da se svi klubovi, članovi Kik boks saveza Srbije, pridržavaju propisanih mera i da, kako je navedeno, u svojim salama sprovode isključivo aktivnosti treninga i priprema registrovanih takmičara u svrhu priprema za registrovana takmičenja u okviru Takmičarskog kalendara Kik boks saveza Srbije.
Sprovođenje ostalih higijensko sanitarnih mera, nošenja maske preko lica i nosa, česta dezinfekcija ruku kao i održavanje propisane fizičke distance je i dalje na snazi.
Budite odgovorni i prema sebi i drugima.
Saopštenje Vlade Republike Srbije možete videti ovde
Naredbu ministra zdravlja Republike Srbije možete videti ovde
X