Obezbeđeno 10 medalja!

jalovi francuz

I drugi takmičarski dan na Svetskom prvenstvu u Brazilu doneo je radost reprezentativcima Srbije. U ring je ulazilo njih 12, a pobede i prolaz u naredno kolo obezbedilo je njih 10-oro koji su se plasirali u polufinale i osigurali najmanje bronzanu medalju.

Od osmine finala startovala su trojica takmičara. Aleksandar Topić (LK do 71 kg) u prvom kolu pobedio je Argentinca Sebastiana Juraeza 3:0 . Viktor Šubić (LK do 75 kg) je nokautom eliminisao Mareka Prochzaka (Češka) 3:0.

Do kraja današnjeg programa odradili su i mečeve četvrtfinala. Topiću je rival bio Hans Giovani Boris Brissonnette (Mauricijus) koga je pobedio lako, 3:0, dok će Šubić odmeriti snage protiv Davida Javakhie (Gruzija) koga je zaustavio na isti način – prekidom!

U četvrtfinalu Miloš Anić (LK do 60 kg) sigurno je pobedio Juliena Rafaralahisoa (Madagaskar) 3:0, Aleksandar Konovalov (LK do 63,5 kg) je vizu za polufinale “overio” protiv Nilsa Widlunda iz Švedske. Ostvario je laku i ubedljivu pobedu 3:0.

Miljan Vidović (K1 do 81 kg) je ekspresno eliminisao Italijana Valerija Masia, meč je rešio u svoju korist prekidom u 2. rundi. Urošu Bogojeviću (K1 do 86 kg) protivnik je bio Josh Jefferis (Novi Zeland) koga je iz ringa ispratio pobedom 2:1.

I jedine dve dame u srpskoj reprezentaciji su startovale pobedama. Sanja Sučević (K1 do 52 kg) je eliminisala Ileani Valentino (Italija), dok je Eva Halaši (K1 do 65 kg) bila bolja od Ruskinje Aleksandre Koroleve. Obe su slavile 3:0.

Stefan Anđelković, koji je sjajno startovao, ostvario pobedu nokautom, u četvrtfinalu za rivala je imao Belorusa Yauhenia Makarau. Teškaš iz Smedereva je potvrdio da je u Brazil stigao sa ciljem da osvoji medalju. Makarau je pobeđen 3:0.

– Bio je to veoma težak meč. Rival je stariji od mene, samim tim iskusniji, ali i dosta teži. Nije bilo lako, ali sam uspeo da nametnem svoj ritam i ostvarim važnu pobedu. U polufinalu sam, bronza je tu, idemo na finale – prokomentarisao je Anđelković.

Ljubo Jalović (K1 do 75 kg) je ostvario I drugu pobedu na Šampionatu, ovoga puta savladao je Francuza Bakaria Tounkaru 2:1.

– Sa Francuzom sam odradio veoma težak meč. Crnoputi Tounkaru je jako nezgodan i iskusan. Bilo je neizvesno do kraja, tukli smo se baš muški i eto na kraju sam odlukom sudija slavio 2:1, plasirao se u polufinale i obezbedio minimum bronzanu medalju, koja me, da budem iskren, i ne ne interesuje toliko. Sada oporavak, a sutra Poljak za ulazak u finale i odbranu srebra iz Skoplja 2011. – prokomentarisao je posle meča Jalovi.

Aleksandar Gogić (K1 do 60 kg) je pretrpeo poraz od Umara Paskhaeva (Rusija) I za njega je takmičenje završeno već u četvrtfinalu. Andi Đurđević (LK do 86 kg) je završio takmičenje u osmini finala. Basir Abarakov (Rusija) je slavio 3:0.

X