Obrazovni WAKO seminar za sudije

U subotu, 24.7,.2021. godine održan je webinar za WAKO sudije preko onlajn platforme na kojoj je učestvovalo više od 150 sudija. Webinar su vodili dvojica čelnika sudijske organizacije WAKO, Sami Savo i Jurij Laktikof. Srbiju su predstavljali članovi srpske sudijske komisije Petar Petrović i Goran Šimurina.  Bio je to jedan u nizu seminara gde se utvrđuje znanje i otklanjaju nedoumice WAKO sudija pred dva velika šampionata koja nas očekuju ove godine: Svetsko prvenstvo za seniore u svim disciplinama i Evropsko prvenstvo za juniore takođe u svim disciplinama.

Plan svetske federacije je da se Sudijska organizacija što bolje pripremi i upozna sa promenama i novinama u pravilima koja su stupila na snagu početkom ove godine.

Važnost obučenih i kvalifikovanih arbitara uvećava se iz razloga što je svetsko prvenstvo za seniore ujedno i kvalifikaciono prvenstvo za Svetske igre 2022. i Svetske borilačke igre 2023. gde je interes WAKO da se tamo kvalifikuju najbolji kik bokseri.

Drugi razlog je nedavno puno priznanje koje je kik boks zaprimio od Međunarodnog olimpijskog komiteta pa je odgovornost za kvalitet takmičenja na Sudijskoj organizaciji sada neizmerno veća.

X