Odlaže se održavanje kupa „Serbia open“

Dužni smo da vas zbog aktuelne situacije sa virusom COVID-19 (Corona virus) obavestimo o nepredviđenim odlukama koje smo bili prinuđeni da donesemo a u vezi su sa održavanjem predstojećeg Evropskog kik boks kupa „Serbia OPEN“.

Posle današnje sednice Vlade Srbije, donete su privremene mere zabrane ulaska u zemlju stranim državljanima koji dolaze sa područja sa intenzivnom transmisijom virusa, što veoma komplikuje ulazak u Srbiju najavljenih ekipa iz evropskih klubova.
Danas smo primili obaveštenja o otkazivanju učešća nekoliko već prijavljenih reprezentacija i timova.

Pored toga, u svrhu privremene zabrane velikog okupljanja ljudi u Srbiji, izvesno je da će biti doneta i zabrana rada sportskih dvorana, što se u ovom slučaju odnosi i na Atletsku dvoranu u kojoj bi trebalo da se održi Kup.

Shodno tome, Kik boks savez Srbije je doneo odluku da se Evropski kik boks kup „Serbia OPEN“ odloži, tj. pomeri najverovatnije na datum 22-25. maj 2020. godine.

O novom datumu održavanja bićete naknadno obavešteni na vreme, jer i ovaj datum zavisi od toga kakva će situacija sa širenjem virusa biti u narednim mesecima.

Molimo vas da imate razumevanja za ovu odluku. Svesni smo da ona umnogome remeti vaše planove, ali ona pre svega remeti našu organizaciju velikog sportskog događaja na kojoj radimo proteklih mesec dana.

Ali, ono o čemu najviše treba da brinemo jeste bezbednost i zdravlje učesnika, kao i da postupamo po preporukama nadležnih zdravstvenih ustanova u Srbiji.

Nadamo se da će se situacija sa virusom svesti u prihvatljive okvire i da ćemo se ubrzo vratiti redovnim aktivnostima.

Vaš Kik boks savez Srbije.

sl.1

 

X