Odlaže se prvenstvo Srbije u Low kick-u

Prvenstvo Srbije koje je, posle nekoliko izmena takmičarskog kalendara koje su rađene u proteklom periodu shodno preporukama Vlade Srbije i Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona o sportskim aktivnostima, trebalo da se održi 27-28.6.2020. u Beogradu, u sportskoj hali „Ranko Žeravica“, odloženo je. U sklopu prvenstva bilo je planirano i da se održi turnir „Trofej Beograda“.

Upravni odbor Kik boks saveza Srbije je posle ozbiljne analize sadašnjeg stanja u zemlji povodom širenja virusa korona, a uz konsultaciju sa relevantnim komisijama Saveza: Zdravstvenom, Takmičarskom, Trenerskom i Sudijskom komisijom, čiji su članovi i predsednici izneli svoje stavove i argumente o održavanju prvenstva, doneo odluku da se Prvenstvo Srbije odloži.

Razlozi odlaganja su očuvanje zdravlja i bezbednosti takmičara i svih lica koja bi bila uključena u ovo takmičenje. Štaviše, mere koje su propisane u odnosu na sadašnji trenutak a koje podrazumevaju nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru i održavanje fizičke distance, teško je poštovati u kontaktnom sportu. Da ne govorimo o obavezi sprovođenja sanitarnih mera u hali za vreme takmičenja, koje podrazumevaju dezinfikovanje opreme i borilišta kao i zabranu korišćenja zajedničkih svlačionica, a koje je nemoguće propisno sprovesti za vreme takmičenja.

Zato je, posle sveobuhvatne analize, prvenstvo Srbije odloženo.

Ono što nas raduje je činjenica da se za takmičenje prijavio rekordan broj klubova, više od 50. Takođe, prijavljeno je preko 220 učesnika, što govori o tome da je sportski duh u našem savezu na visokom nivou. Ovaj podatak je za svaku pohvalu i govori o tome da su klubovi zadržali zavidan nivo aktivnosti. Na ovaj način se zahvaljujemo svim takmičarima na vrednom radu i treniranju. Nastavite u istom duhu!

Novi datum i mesto održavanja prvenstva biće naknadno objavljeni.

X