Odlični mečevi na Serbia openu

serbia open 2014

U dvorani „Šumice“ juče je počeo Evropski kup „Serbia open“ koji je okupio oko 150 takmičara iz Srbije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, Makedonije, Bugarske, Slovačke, Hrvatske, Slovenije i Mađarske. Svi oni su nadmetali u dve discipline: K1 stilu i kik lajt kontaktu.

Prvog takmičarskog dana održano je ukupno 56 mečeva, 26 u K1 stilu i 30 u kik lajt kontaktu, a gledaoci su mogli da uživaju u sjajnim mečevima, a izdvojila su se četiri u disciplini K1 stil.

Mladen Pešut (Crvena zvezda) i Marko Dragović (Futog) su odradili poslednji meč u subotnjem programu i ispostavilo se da je to bio i najbolji duel prvog takmičarskog dana. Momci se nisu štedeli, viđene su žestoke razmene, borbenost obojice je bila na visokom nivou, a na kraju je slavio Dragovića.

Bratislav Ilić, nekadašnji reprezentativac Srbije koji je na Evropskom prvenstvu u Azerbejdžanu 2010. osvojio bronzanu medalju, vratio se takmičenjima posle dvogodišnje pauze. Sada kao uzdanica Pagonis tima ekspresno je u četvrtfinalu eliminisao Dragana Rokvića iz Republike Srpske i pokazao da pauza nije ostavila veliki trag.

Nikola Stošić (SD Kombat) je u četvrtfinalu za rivala imao Makedonca Mikija Ivanovskog. U duelu u kome se u jednom trenutku našao u teškom nokdaunu, Stošić je uspeo da napravi preokret i zabeleži pobedu.

Bojan Džepina, uzdanica Batajnice, za protivnika je imao Anela Karahodžića iz Bihaća. Od početka meča Džepina je dominirao, sjajno povezivao udarce i „mleo“ rivala. Karahodžić se, međutim, nije predavao. Iako je primio mnogo udaraca, bio je odlučan da završi meč. Izdržao je dve runde.

Na tatamiju, u disciplini kik lajt kontakt, Miloš Anić se lako plasirao u finale kategorije do 63 kg, baš kao i nekadašnji reprezentativac Srbije Siniša Vladimirović koji se nadmeće u kategoriji do 74 kg.

Podeljene su i prve medalje. Zlata u disciplini kik lajt kontakt osvojili su Nadežda Tomić (do 50 kg, Sveti Georgije RS), Licima Cmarova (Tatran Prešov, SVK), Dragica Jelisavac (do 70 kg, Novi Beograd) i  Nikola Milinković (do 94 kg, Novi Beograd).

U nedelju program počinje u 11 časova, kad će se održati polufinalni dueli u disciplini K1. Od 13,30 kreću finala kik lajt kontakta. Finala u K1 su na programu od 18 časova.

 

Rezultate prvog dana Evropskog kupa Serbia open 2014. možete pogledati ovde:

K1 RULES

KICK LIGHT CONTACT

X