Odlični mečevi u Šumicama

sucevic bukvic

U Beogradu je završen tradicionalni međunarodni turnir Evropski kup „Serbia open“. Ove godine okupio je preko 120 takmičara iz sedam zemalja. Pored boraca iz Srbije tokom vikenda u dvorani „Šumice“ znanje i umeće demopnstrirali su takmičari iz Slovačke, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Makedonije. Svi oni su se nadmetali u dve discipline: K1 rules i kick light contact.

Iako zbog povreda i zakazanih profi mečeva u „Šumicama“ nije bila kompletna postava nacionalnog tima Srbije, momci i devojke koji su se dva dana borili za medalje i pehare su gledaocima priuštili odličnu kik boks predstavu.

Kod muškaraca u disciplini K1 rules sjajan je bio Saša Stošić (SD Kombat, do 67 kg) koji je do zlatne medalje nanizao tri sigurne pobede. Njegov stariji brat Nikola, reprezentativac Srbije i osvajač srebrne medalje na EP u Bilbau, je bio odličan u dva meča kategorije do 81 kg. Uz Aleksandra Menkovića (do 75 kg), koji je u finalu savladao Stevana Dukića (Crvena zvezda Delije), srebrnog sa EP u Bilbau, KBK „SD Kombat“ je potvrdio da je odličan rasadnik kvalitetnih kikboksera.

Ubedljivi su bili i osvajači srebrne, odnosno bronzane medalje na EP u Bilbau. Saša Polugić (+91 kg, Kraljevo) je u finale ušao pobedom prekidom, a potom rutinski stigao do zlata, dok je Dimitrije Tadić (Viktori, do 71 kg) potvrdio da uspeh u Španiji nije bio slučajan.

U konkurenciji dama u finalu je viđen i jedan trijumf prekidom. Milena Švonja (do 60 kg, Vojvodina) je već u prvoj rundi zaustavila Ljiljanu Ševo (Batajnica). Odlične borbe bile su u finalima do 52 kg, u kome je iskusna Sanja Sučević (Topić tim), srebrne sa EP u Španiji bila bolja od Saide Bukvić (Novi Pazar), juniorske prvakinje sveta iz Riminija i bronzane sa seniorskog EP Bilbaa. Kvalitetna borba je viđena i u duelima Ajle Lukač (Novi Pazar) i Marine Spasić (Novi Beograd), odnosno Aleksandre Krstić (Pagonis team) i Tijane Srdić (Vojvodina Veletabak).

Kompletan žreb i rezultate u obe discipline možete videti OVDE.

lukac spasic

krstic srdic1

pantelic stosic

Sstosic nedeljkovic

X