Odlučno NE u Antaliji

wako

Nakon izbora dr Borislava Pelevića, predsednika Kik boks saveza Srbije, za predsednika Evropske kik boks federacije, na izborima održanim u Anatliji (Turska), dogodila se jedna neprijatna situacija. Na drugom delu Svetskog šampionata u Antaliji, koje se održava u disciplinama ful, semi i lajt kontakt, pojavile su se dve osobe koje su se predstavile kao Besim Hiseni, predsednik Olimpijskog komiteta, i Fatmir Makoli, predsednik Kik boks federacije takozvane države Kosovo.

S obzirom da je predsedništvo Svetske kik boks federacije WAKO na sastanku Borda direktora, održanom 28. avgusta 2013. u Milanu, Kik boks federaciji takozvanog Kosova odbilo molbu za prijem u članstvo, inisistirao sam od organizatora Svetskog šampionata da se te dve osobe udalje iz sportske hale. Podsetio sam ih da pomenute osobe niti su pozvane na Šampionat, niti im je mesto ovde s obzirom da je njihova aplikacija za prijem u članstvo odbijena jer takozvano Kosovo nije priznato ni od Ujedinjenih nacija ni od Međunarodnog olimpijskog komiteta – prokomentarisao je dr Borislav Pelević, prvi čovek Evropske kik boks federacije.

Na insistiranje predsednika Evropske kik boks federacije, a uz saglasnost svih predstavnika Evropske i Svetske kik boks federacije, dvojica predstavnika takozvanog Kosova su udaljena i iz sportske hale, u kojoj se održava takmičenje, i iz hotela.

X