Određen sastav nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo

Pripreme seniora za nastup na Evropskom prvenstvu u Antaliji, Turska, od 12-20. 11. 2022. su završene i učesnici se vraćaju kućama kako bi uhvatili malo odmora i završili sve preostale pripreme za polazak.

Ovo prvenstvo je utoliko važnije ne samo zbog plasmana na prvenstvu već i zbog toga što je ovo takmičenje kvalifikaciono za učešće na dva važna događaja sledeće godine:

Svetske borilačke igre u Rijadu (World Combat Games), koje će biti održane od 5-14.10.2023. godine i Evropske igre (European Games), događaj pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog Komiteta, koje će biti održane u Krakovu, Poljska, od 21.6.-2.7.2023.

Na World Combat Games će kik boks nastupiti u dve discipline: lou kik i point fajting a na European Games u tri discipline: ful kontakt, lajt kontakt i point fajting.

Selektor je aktivnosti prilagodio ovim novim uslovima pa ćemo neke srpske šampione gledati ne u disciplinama na koje smo navikli već u onima gde se uklapaju  za najveće šanse za nastup na ova dva međunarodna događaja.

Na primer, pretendenti za kvalifikaciju za učešće  na Evropskim igrama u disciplini ful kontakt su Aleksandar Konovalov, u kategoriji -75kg, Bogdan Drašković -63,5kg,  Jasmina Nadj -52kg i Aleksandra Krstić -70kg.

Pretendenti za kvalifikaciju za Svetske borilačke igre u lou kiku su Damir Sejdija -60kg, Dušan Radović -71kg, Miloš Daković -81kg, Gordana Marjanović -48kg, Valentina Keri -60kg.

Sve u svemu, biće ovo veoma zanimljivo prvenstvo.

Reprezentacija kreće na put 11.novembra.

SPISAK REPREZENTACIJE EVROPSKO PRVENSTVO -ANTALIJA, TURSKA 11-20 NOVEMBAR

X