OSAM ŠAMPIONA SVETA!!!

plakat rimini sp1

Reprezentativci Srbije osvojili su osam zlatnih medalja na upravo završenom Svetskom prvenstvu za juniore koje je proteklih dana održano u italijanskom gradu Riminiju. Uz to, naše mlade nade osvojile su i tri srebrne i četiri bronzane medalje. U generalnom plasmanu u disciplinama low kick i K1 rules Srbija je zauzela visoko 2. mesto iza Rusije.

 

 

 

 

 

Na ovaj način, sa osvojenih ukupno 15 odličja, naši juniori su nastavili tradiciju dobrih rezultata na najznačanijim svetskim takmičenjima.

Šampioni sveta postali su Saida Bukvić, Jovana Ignjatović, Mitar Dugalić, Luka Spremo, Aleksandar Menković, Nemanja Anđelković, Danilo Ratkić i Srđan Aleksić. Srebra oko vrata su stavili Valentina Keri, Nina Pavlović i Dragana Sretenović, dok su se bronzama okitili Jovana Trifunjagić, Slobodan Mitrović, Luka Anđelković i Novak Radulović.

Planetarna smotra održana je u konkurenciji mlađih i starijih juniora koji su se nadmetali u svih sedam disciplina kik boksa: low kick, K1 rules, full contact, kik lajt, light contact, point fighting i musical forms. Na Šampionatu je učesvovalo preko 2000 takmičara, a na redovnoj godišnjoj Skupštini WAKO IF održanoj u Riminiju, predstavnike su imale 64 zemlje.

 – Ovo je veliki uspeh naših mladih takmičara koji su u jakoj konkurenciji osvojili 15 medalja. Ovim ne samo da su nastavili nisku uspeha od ranijih godina, već su potvrdili da se u našoj zemlji odlično radi u klubovima i da kik boks ima plodno tle u Srbiji. Ovo nije samo uspeh kik boksa već celokupnog srpskog sporta. Srbija je u Riminiju imala 26 takmičara i bila je druga u disciplinama lou kik i K1 stil iza Rusije koja je u Italiji stigla sa ekspedicijom od preko 250 članova. Rusi su pokrili sve discipline i sve kategorije. Ovaj uspeh je i svojevrsni vetar u leđa za sve nas u kik boksu. Sledeće godine Svetsko prvenstv za seniore će se održati u Beogradu, a jedan broj takmičara koji su osvojili zlato u Riminiju biće u konkurenciji za sastav seniorskog nacionalnog tima – prokomentarisao je dr Borislav pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije koji je sve vreme bio uz srpske juniore.

REZULTATI FINALA

K1 do 56 kg                Valentina Keri – Bianka Balajti (Mađarska) 0:3

K1 do 91 kg                Mitar Dugalić – Ahmed Krnjić (BiH) 3:0

LK do 52 kg                Saida Bukvić – Savvina Vatista (Grčka) 3:0

mj LK do 60 kg           Jovana Ignjatović – Nina Pavlović 2:1

LK do 70 kg                Dragana Sretenović – Tena Lončarić (Hrvatska) 1:2

LK do 71 kg                Luka Spremo – Gregory Shadrick Gans (JAR) 3:0

LK do 75 kg                Aleksandar Menković – Emil Movsumazde (Azerbejdžan) 3:0

mj LK do 63,5 kg        Nemanja Anđelković – Vladislav Vlasenko (Rusija) 2:1

mj LK do 67 kg           Danilo Ratkić – Andrie Aksenov (Rusija) 2:1

LK +91 kg                  Srđan Aleksić – Norbert Kovacs (Mađarska) 3:0

 

rimini foto1

X