Pagonis na Papina

pagonis papin

U ruskom gradu Sergiev Posad večeras će se održati još jedan u nizu kik boks spektakla. Ovoga puta u glavnoj borbi programa snage će odmeriti domaći šampion Aleksej Papin i naš Nenad Pagonis.

Reč je, zapravo, o revanšu. Njih dvojica su 9. marta u Monte Karlu radili meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u WAKO Pro verziji u disciplini low kick do 94,2 kg. Tada je pobedio Pagonis, odlukom sudija 2:1. Večeras će Papin probati da našem šampionu preotme pojas.

– Pripreme za ovaj duel trajale su gotovo dva meseca. Trenirao sam dva puta dnevno, treninzi su trajali po dva sata. Ovoga puta više smo radili na brzini i tehnici, manje na snazi i moram reći da sam zadovoljan kako sam spreman. Mislim da nikad nisam bi brži, posebno kad su nožni udarci u pitanju, i da nikada nisam bio u boljoj fizičkoj formi. Papin jeste odličan borac, pokazao je to i u duelu u Monte Karlu, ali na osnovu svoje spremnosti optimista sam i verujem da ću i na njegovom terenu, pred njegovim navijačima potvrditi visoku klasu i odbraniti tron – prokomentarisao je Nenad Pagonis pred odlazak u Rusiju.

Meč Aleksej Papin – Nenad Pagonis trebalo bi da počne u 22,30 po lokalnom vremenu (20,30 po srpskom).

X