Pagonis na Vakhitova

pagonis njujork1

Medison Skver Garden i jedan Srbin u njemu. Nenad Pagonis večeras piše istoriju. U okviru organizacije „Glori“ večeras će u Njujorku raditi meč protiv Rusa Artjoma Vakhitova.

Nakon trijumfa na Svetskom prvenstvu u Brazilu usledila je pauza od sedam dana, a posle sam krenuo sa treninzima snage u teretani sa kondicionim trenerom Markom Tajsom. Akcenat je bio na podizanju težine,ali da ne izgubim brzinu i ekspolizvnostpošto ću u Njujorku raditi u kategoriji do 95kg – bio je prvi komentar Nenada Pagonisa.

Koliko ste zadovoljni spremnošću?

– Kad se podvuče crta, spremao sam se ukupno šest nedelja. Možda je počelo da zvuči kao kliše, ali zaista mislim da sam pomerio granice spremnosti. Udarac mi je nikad brži, jači, ekplozivniji. Protivnikmi je Artem Vakhitov, trenutno najbolji Rus u K1. Do sada je pobedio velika imena kao što su Mineev, anis Hančaran, Papin, koje sam i ja pobeđivao. Znam da je niži od mene, da više radi boks nego noge,ali je dobar i sa nogama.

Kakva su očekivanja?

– Kao i uvek očekujem pobedu. Znam sebe, znam svoje sposobnosti i koliko sam radio da bih došao ovde gde ću se upisati u istoriju gladijatora koji su boksovali u Medison Skver Gardenu. Moje oružje su moje ubitačne noge, i taktika je da ga isečem midlkikovima i kolenima. Sa ovakvim borcem se mora biti oprezan jer je izuzetno opasan. U svakom slučaju, uz svo poštovanje sjajnom rivalu, verujem u sebe i verujem u pobedu – zaključio je Pagonis.

 

Pišem istoriju

Koliko Vam znači što ćete se naći u Medison Skver Gardenu kao jedan od učesnika velikog borilačkog spektakla?

Za mene ovo učešćeznači mnogo. Od ostvarenja nekih snova do prilike da svetu, pogotovo u Americi, pokažem kakvi smo mi Srbi. Ovo moje upisivanje u istoriju i moj ulazak u krug boraca koji su najbolji na svetu verujemda će otvoriti vrata našim borcima koji imaju svetski kvalitet. Pored mene će boskovati Petrosijan, Rosmalen, Ferlinder i mnoga druga imena.Jedino ostaje žalšto je tako veliki pomak u našem sportu slabo zastupljen u medijima. Uvek imamo podršku „Žurnala“, ali je istina da malo ljudi zna težinu saznanja da su u toj hali boksovali Muhamed Ali i Džo Frejzer, Tajson, Rokii mnogi drugi. A da će večeras tamo boksovati i prvi Srbin.

X