Pagonis potpisao donorsku karticu

pagonis donor

Humanost i visoku svest kad su zdravlje i pomoć ugroženima i bolesnima kikbokseri su pokazali vise puta. Pre par dana Nenad Pagonis, aktuelni svetski šampion iz Brazila, srebrni sa EP u Bilbau i aktuelni profesionalni prvak sveta u discipline low kick kategoriji do 88,6 kg, još jednom je dokazao humanist.

Potpisao je donorsku karticu i na taj način se uključio u kampanju „Budi donor! Postani heroj!“koju su pokrenula udruženja „Pantransplant“ i „Transplant heroji“ – građani kojima je urađena transplantacija, odnosno roditelji dece koja su transplantirana.

– Najveća radost je kad znaš da si pomogao nekome, dati sebe da bi drugome pomogao, da drugome bude bolje. To je glavni motiv i za ovu, ali i za sve druge humanitarne akcije u kojima sam učestvovao. Čuo sam da jedan donor može da spasi 20 života. Spasiti i jedan život, pa si heroj, a ne 20, to je već čin herojstva. Karticu su tog dana uz mene potpisali i moja žena Maja i par prijatelja. Ovom prilikom pozivam i druge ljude da razmisle o potpisivanju donorske kartice jer posle smrti čoveka organi će nestati, istruliti, a ovako postoji šansa da se iskoriste kako bi nekome pomogli – prokomentarisao je Nenad Pagonis.

Istog dana karticu su potpisale I članice novosadskog benda “Frajle”.

U ovom trenutku u Srbiji donorsku karticu ima oko 100.000 građana. Statistika kaže da su mnogo veće šanse da vam tokom života zatreba nov organ nego da budete davalac.

U Srbiji na transplantaciju bubrega, jetre, srca, pluća, rožnjače u Srbiji čeka više od 2.000 ljudi.

X