Pagonis vladar planete

pagonis papin1

U Monte Karlu je u subotu uveče održana velika gala revija u okviru koje i duel za pojas profesionalnog prvaka sveta u disciplini lou kik kategoriji do 94,1 kg WAKO Pro federacije. Snage su odmerili naš Nenad Pagonis i Rus Aleksej Papin. Duel je završen pobedom Nenada Pagonisa 2:1 koji je na taj način osvojio drugi profi pojas u karijeri.

Prvu rundu obeležila je ekspolozivnost oba borca. Utisak je da su u meč ušli veoma emotivno i da su se sa te strane dosta istrošili posle prve runde. U drugoj rundi Papin je imao inicijativu koja je rezultirala prvim nokdaunom Pagonisa. U trećoj rundi Pagonis je forsirao distancu, Papin je pokušavao krošeima da uzdrma srpskog borca. Ti krošei su bili i najopasnije oružje koje je Papin pokazao te večeri u Monte Karlu. U nastavku meča levim krošeom je pogodio Pagonisa koji se našao na podu. Bio je to drugi nokdaun za srpskog borca.

A, onda, u poslednjoj rundi,u ringu je postojao samo jedan borac. Nenad Pagonis je krenuo silovito, radio odlično, a Papin je delovao umorno, bez snage, kao da ga je neko „isključio iz struje“. Inicijativa Pagonisa rezultirala je i efektnim udarcima koji su doveli do brojanja Papinu. Zahvaljujući upravo toj ubitačnojposlednjoj rundi Pagonis je i stigao do pojasa profesionalnog prvaka sveta. Francuski arbitar je dao prednost Papinu, Holanđanin Pagonisu, dok je Italijan Bakolini bodovao nerešeno i onda prednost dao našem borcu.

– Bio je to težak meč, više zbog toga što sam ja u njega ušao poprilično rezervisano. Znao sam da sam spreman, uostalom, nikad nisam bio u takvoj formi, ali nisam bio siguran oko raspodele snage na pet rundi. Zato sam u prvom delu borbe i bio, možda, stegnut. Ali, kad sam proradio, onda je to bilo vrhunski – bio je prvi komentar Nenada Pagonisa.

Kako bi analizirali meč protiv Papina?

– Papin je odličan borac, snažan, pametan, izdržljiv. Imao je određenu inicijativu u prvom delu meča, ja sam svom snagom počeo da radim tek posle nokdauna u 4. rundi. Poslednju rundu radio sam kao da je meč tek počeo, snažno, efektno, eksplozivno. Pogađao sam ga sa svih strana, on je uspevao to da izdrži, ali nije mogao da parira. Kad malo razmislim, u toj poslednjoj rundi radio sam bolje nego u prethodne četiri, udarci su bili jači, precizniji. Poslao sam ga i u nokdaun, jednostavno, nije imao rešenje za mene.

Rusi, tradicionalno, odmah po završetku meča koji njihov borac izgubi traže revanš. Da li je stigla ponuda?

– Razgovarali smo posle meča, kad su prišli da čestitaju. Rekli su da su zainteresovani za revanš koji bi trebalo da se održi u Moskvi, 23. juna. Nismo još uvek ništa dogovorili, čekam konkretnu ponudu od njih – zaključio je Pagonis.

X