Pagonis za pojas protiv Papina

pagonis papin1

Nenada Pagonisa u subotu u Monaku očekuje novi profi izazov. Srpski šampion napada pojas profesionalnog prvaka WAKO Pro Federacije. Na meti je disciplina low kick, kategorija do 94,1 kg. Rival će mu biti Rus Aleksej Papin.

Kako bi se što bolje pripremio za ovaj duel Pagonis je poslednja dva meseca trenirao po posebnom programu.

– Bazične pripreme za ovaj meč odradio sam tokom januara sa trenerom Ilijom Maletićem. Usledio je jednomesečni rad sa akcentom na kik boksu. U sali sam radio sa trenerom Milošem Milutinovim. Imali smo dobar programa rada i zadovoljan sam kako smo ga realizovali – bio je prvi komentar Nenada Pagonisa.

Koliko ste zadovoljni formom?

– Nikada nisam bio spremniji. Osećam se jačim nego pred prethodne mečeve, ekspolizvniji sam, brži. Verujem u sebe i siguran sam da ću u Monaku započeti novo poglavlje u svojoj karijeri koje će biti uspešnije nego sva prethodna.

Rival u Monaku je Aleksej Papin, aktuelni šampion sveta sa Prvenstva u Skoplju u disciplini lou kik do 91 kg. U Turskoj, na Evropskom prvenstvu, bio je bronzani u istoj disciplini, a pre dve godine u Azerbejdžanu je bio evropski prvak. Ima 25 godina, odradio je 61 meč, slavio 50 puta.

– Papin je odličan borac, pravi šampion. U svakom meču daje maksimum, i protiv njega treba raditi bez rezerve. U ringu je pametan, iskusan. Niži je od mene, ja sam taj koji će određivati distancu. Verujem da će presudni biti lou kikovi i direkti i da u tome leži moja prednost. Imam osećaj da će se meč završiti pre planiranog kraja. To ne znači da ću juriti nokaut po svaku cenu, ali ukoliko mi se ukaže šansa za trijumf prekidom sigurno ću je iskoristiti.

Nenad Pagonis (25) je aktuelni prvak Evrope sa Šampionata u Turskoj prošle godine, odnosno sveta sa Šampionata iz Skoplja 2011. U karijeri je bio i profesionalni prvak sveta u K-1 do 86 kg, a prošle godine je bio deo reprezentacije Srbije koja je trijumfovala u VAKO Pro Gran priju. Imao je 99 mečeva, 93 je završio u svoju korist.

U Monaku će uz Pagonisa biti trener Miloš Milutinov i Srđan Bugarčić, generalni sekretar Kik boks saveza Srbije. Već po tradiciji srpski borac će uz sebe imati i navijače. Njih 10-oro će mu davati podršku tokom duela sa Papinom.

pagonis monako1

X