Pet od pet!

stefan andjelkovic

Ako se po jutru dan poznaje Svetsko prvenstvo u Brazili moglo bi da donese dosta radosti Srbiji. Prvog takmičarskog dana, kad su na programu bili mečevi šesnaestine i osmine finala, u ring su ulazila petorica reprezentativaca Srbije.

Skor – pet od pet! Seriju je otvorio Aleksandar Konovalov, sjajnim mečom i sigurnom pobedom, a zatvorio je Stefan Anđelković, na najbolji mogući način – nokautom!

Prvi rival na Svetskom prvenstvu Aleksandra Konovalova (LK do 63,5 kg) bio je Cesar Sesoko Alva (Peru). Konovalov je sjajno odradio duel, ne dozvolivši rivalu da napravi neko iznenađenje. Na kraju sigurna pobeda, jednoglasnom odlukom sudija 3:0.

Stevan Živković (LK do 81 kg) je već na startu za rivala imao Rusa. Evgeny Gubar se pokazao kao odličan primerak sjajne ruske škole. U teškom meču Živković je zabeležio trijumf odlukom sudija 2:1.

Ljubo Jalovi (K1 do 75 kg) je na Svetskom prvenstvu startovao pobedom. Makedonac Dalibor Ognanov je savladan lako – 3:0.

Protivnik Miljana Vidovića (K1 do 81 kg) bio je Čeh Jan Homolka. Reprezentativac Srbije nije dozvolio nikakva iznenađenja. Rutinski je odradio meč, zabeležio pobedu 3:0 I plasirao se u četvrtfinale.

Da uspeh selekcije Srbije prvog takmičarskog dana bude potpun pobrinuo seStefan Anđelković (LK +91 kg). Turčin Fatih Cimic nije izdržao ni jednu rundu. Nisu se pošteno ni zagrejali, a Anđelković je već krenuo da „melje“ rivala. Turčin je pao a Anđelković je slavio nokautom!

Šampionat se nastavlja u sredu, početak eliminacija je od 17 časova po srpskom vremenu.

miljan vidovic

X