Pet pobeda drugog dana

EC-Bilbao-2014-1

Na Evropskom prvenstvu u Bilbau okončana su nadmetanja u osmini finala, a održani su i prvi dueli u četvrtini finala. Drugog dana Šampionata u ring je ulazilo osmoro reprezentativaca Srbije koji su se nadmetali u sve tri ringovne discipline: low kick, K1 rules i full contact. Od osam duela ostvareno je pet pobeda i pretrpljena su tri poraza.

 

Ubedljivi su bili Stevan Dukić, Nikola Stošić, koji su se pobedama plasirali u četvrtinu finala, dok su se Saida Bukvić, Tijana Srdić i Milena Švonja pobedama plasirale u polufinale i osigurale najmanje bronzane medalje.

Poraze su pretrpeli Stevan Živković, Miloš Marković i Mirjana Vujić.

Kako je rekao posle meča četvrtfinala, Živkoviću je Bilbao bio poslednje amatersko takmičenje i od sad će se posvetiti samo profesionalnoj karijeri.

U četvrtak u ring ulazi 11 članova našeg nacionalnog tima. To su: Ajla Lukač, Aleksandar Konovalov, Aleksandar Topić, Stevan Dukić, Nikola Stošić i Andi Đurđević u discipline low kick, odnosno Marko Cvetanović, Dimitrije Tadić, Ljubo Jalovi, Miljan Vidović i Bojan Džepina u discipline K1 rules. Svi oni se nadmeću u četvrtini finala.

Eliminacije počinju u 10 časova.

Rezultati

OSMINA FINALA Low kick do 75 kg: Stevan Dukić – Cesar Nunez (Španija) 3:0. Do 81 kg: Nikola Stošić – Kamil Ruta (Poljska) 3:0. K1 rules, do 86 kg: Miloš Marković – Samuele Canonico (Italija) 0:3.

ČETVRTFINALE Low kick, do 52 kg: Saida Bukvić – Funda Tiken (Turska) 2:1. Do 60 kg: Mirjana Vujić – Fatima Bokova (Rusija) 0:3. Do 70 kg: Tijana Srdić – Katarzyina Jaworska (Poljska) 3:0.

K1 rules do 60 kg: Milena Švonja – Dragana Rešanović (Hrvatska) 3:0.

Full contact do 81 kg: Stevan Živković – Kayrat Nurmangabetov (Rusija) 0:3

X