Petar Živković: Pojas je kruna rada

mini-dscn170411

U subotu uveče u Helsinkiju je održana velika profi revija u kik boksu „Fajt festival“. Glavna borba večeri bio je meč za titulu profesionalnog prvaka Evrope u discipli ful kontakt kategoriji do 64,5 kg. Domaći takmičar Jarko Jusila je branio pojas protiv reprezentativca Srbije Petra Živkovića. Duel je završen pobedom Živkovića, jednoglasnom odlukom sudija.

 

 

Posle meča Živković nije krio zadovoljstvo, a u prvim analizama komentariše:

– Jarko Jusila je rival za respekt. Za kilažu u kojoj smo se borili veoma je krupan i visok. Ima duge noge i duge ruke, visok je 184 cm. Nepisano pravilo je da zbog gabarita borac ima mane u vidu snage i izdržljivosti, ali Jusili to nije nedostajalo. Izuzetno tvrd, žilav, spreman, jak borac, ali je imao nesreću da u ovom meču naiđe na ravnog sebi.

Kako je tekao meč?

– Bio je to pravi rovovski duel. Jusila je borac koji rivale lomi sistematskim tempom, ne zna za korak nazad. Takođe je profi bokser što je meni odgovaralo jer se i ja poslednjih godina uspešno bavim i tim sportom. Meč je bio težak, dosta udaraca je razmenjeno. Jarko je više napadao, ali malo je bilo čistih udaraca, poena. Većina je završavala u gardu. Sa druge strane, ja nisam napadao mnogo, plan je bio da svaki udarac bude poen, i u tome sam uspeo. Finac je tokom meča izdržao nekoliko zaista teških udaraca u glavu i telo, mnogi ne bi, i to još potvrđuje njegovu spremnost i snagu.

mini-pera-zivkovic

Kako ste zadovoljni načinom na koji ste odradili brobu?

– Zadovoljan sam kako sam odradio meč. Bio sam hladan, strpljiv, stamen, opasna u napadu…Imao sam malu tremu jer sam radio na Juslinom terenu, ali su i suđenje i atmosfera u dvorani bili pravi sportski. Zbog važnosti meča frekvencija udaraca je bila nešto manja nego inače, želeo sam da nokautom završim meč i osvojim pojas, ali je na kraju i pobeda na bodove bila zaslužena. Publika je proglašenje dočekala aplauzom i to je još jedna potvrda kvaliteta kako moje borbe, tako i samog meča.

Osvojena je titula, kako se osećate kao novi šampion Evrope?

– Titula za mene mnogo znači, nastavljam da punim kako ličnu, tako i srpsku riznicu. Uz to, meni je posebno značajna posle svih problema koje sam imao sa povredama. Zadovoljan sam i kako sam reprezentovao sebe, srpski kik boks, ali i Srbiju u celini – zaključio je Petar Živković.

mini-pera1

X