Pobede Steve i Stefana

stefan i steva

U ruskom gradu Kazanj održana je osminafinala Tatneft kupa. Turnir se održava u tri težinske kategorije, ove godine je okupio borce iz devet zemalja, a među njima su i dvojica reprezentativaca Srbije.

Stevan Živković i Stefan Anđelković, osvajači bronzanih medalja na Svetskom prvenstvu Brazilu prošle godine, zabeležili su pobede i plasirali se u četvrtfinale koje je na programu krajem aprila, početkom maja. Interesantno je da su obojica radili protiv nekadašnjih šampiona ovog turnira.

Rival Stevana Živkovića u kategoriji do 80 kg bio je Francuz Šeik Sidibe, a u izjednačenom meču radila se i ekstra runda u kojoj je slavio naš reprezentativac.

– Francuz je jak, iskusan borac koji je u dosadašnjoj karijeri učestvovao na jakim turnirima, poput „Šoutajma“. Meč je bio veoma izjednačena, a prevagnulo je to što sam ga u 2. rundi, posle čiste noge u glavu, na ruke skoro bacio u nokaut. Činjenica je da nisam bio najspremniji, ali sam zabeležio pobedu i to je najvažnije. Za naredni mečću se bolje pripremiti i pokazaću da sam se uključio u turnir kako bih osvojio krunu i dokazao da sam najbolji u svojoj kategoriji – rekao je poslemeča Stevan Živković.

steva zivkovic kazan

I drugi predstavnik Srbije Stefan Anđelković (+80 kg) je ostvario pobedu. NJegov rival bio je Ukrajinac Čotne Rogava, osvajač turnira u 2012. Iako je u žreb upao u zadnji čas Anđelković je pokazao raskošni talenat i zabeležio pobedu.

– Na turnir sam stigao kao autsajder i zamena za švajcarskog borca koji je u poslednji čas otkazao učešće. Bio sam im nepoznat, malo su me potcenili, što sam iskoristio i zabeležio pobedu. Posle četiri runde sudija je podigao moju ruku, a ja sam pobedom protiv jednog od glavnih favorita napravio veliki korak ka osvajanju turnira – rekao je Anđelković.

stefan andjelkovic kazan

X