POČELE PRIPREME JUNIORA ZA SVETSKO PRVENSTVO

IMG 20180829 WA00221

Uz saradnju i pomoć Ministarstva omladine i sporta Srbije, Kik boks savez Srbije organizuje pripreme juniorske reprezentacije u Sportskom centru Karataš na Dunavu. 

Radi se o širem spisku reprezentacije, a okupljeni su najperspektivniji mladi momci i devojke koji će na ovom kampu doterati svoju formu i izboriti se za mesto u reprezentaciji koja se sprema na put ka Italiji, čuvenom letovalištu Lido Di Jesolo, gde će se od 15-22 septembra 2018. održati WAKO Svetsko prvenstvo za kadete i juniore, u svim disciplinama.

Naši momci i devojke će tradicionalno nastupiti u najtvrđim ringovnim disciplinama: Low kick i K-1 Rules, gde i dominiraju svetskim ringom. Podsećanja radi, pomenućemo uspeh naših juniora na poslednjem svetskom prvenstvu održanom u Dablinu 2016-te, gde je od ukupno 10 takmičara i takmičarki koji su se našli na putu ka Irskoj, njih troje osvojilo zlatne, četvoro srebrne i dvoje bronzane medalje. Procenat uspešnosti 90%! Ako se doda da su juniorska prvenstva i najmasovnija prvenstva sa učešćem i preko 1800 takmičara, ne može se osporiti da je uspeh time i značajniji.

Sa takmičarima se na pripremama u kampu nalazi i pet iskusnih trenera i selektor: Dondur Neven, Srđan Radulović, Miloš Milutinov, Dušan Kilibarda, Dejan Pavić, a od ove godine se stručnom štabu pridružio i nekadašnji šampion a sada trener Aleksandar Topić.

Sportski kamp Karataš Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, koji se nalazi u opštini Kladovo, na samom ulazu u Đerdapsku klisuru, već skoro pet decenija poznata je destinacija specijalizovana za sportske pripreme i zadovoljava dobre standarde smeštaja i ishrane.

Pripreme su počele 28.8. i trajaće do 9. septembra, posle čega sledi par dana odmora pa ukrcavanje u autobus i put ka severnoj Venecijanskoj regiji Italije.

Iako su takmičari srednjoškolskog uzrasta i prvi školski dani će proći bez njih, nadamo se da će mnogi od njih u novu školsku godinu zakoračiti i kao šampioni.

Spisak učesnika kampa pročitajte OVDE:

Spisak učesnika kampa Karataš 2018

 

X