Počinje operacija Ankara

mini-pagonis_expo

Reprezentacija Srbije doputovala je juče u Ankaru koja će do subote biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore. Završne pripreme su obavljene u staroj bazi Mitrovcui na Tari.

– Radili smo punom parom po uobičajenom ritmu. Momci i devojke su davali sve od sebe, podigli formu na još viši nivo u odnosu na onu koju su imali u Varni na Balkanskom prvenstvu. Na takmičenju u Bugarskoj, koje je bilo poslednje kontrolno, ostvarili su dobre rezultate, i očekujem da uz rad na Tari možemo očekivati uspeh i u Ankari – bio je prvi komentar selektora Nebojše Miloševića.

Koliko brojna će biti selekcija Srbije u Turskoj?

– Na Evropsko prvenstvo vodimo 18 takmičara koji će se nadmetati u disciplinama lou kik i K1 stil. Oni su tokom sezone pokazali najstandardniju formu i dobili su šansu da u Turskoj predstavljaju Srbiju – zaključio je Milošević.

Uz Nebojšu Miloševića putuje i Miodrag Jotić, a u ekspediciji će biti Borislav Pelević, predsednik Kik boks saveza Srbije, i Srđan Bugarčić, generalni sekretar KBSS.

Šampionat u Ankari biće poslednje reprezentativno takmičenje za Dragana Gagija Jovanovića, dugogodišnju uzdanicu srpskog tima. Podsetimo, Gagi je prvo odličje osvojio još 2001. na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Tada se okitio srebrom u disciplini tajlandski boks.

Eliminacije počinju večeras, dok su finala na programu u petak i subotu 1. i 2. novembra.

Srpski tim

LOU KIK :  Jovana Krstić (do 56 kg), Mirjana Vujić (do 60 kg), Boban Marinković (do 57 kg), Miloš Anić (do 60 kg), Aleksandar Topić (do 71 kg), Stevan Živković (do 75 kg), Nikola Stošić (do 81 kg), Vladimir Lekić (do 86 kg), Nenad Pagonis (do 91 kg), Dragan Jovanović (+91 kg).

K1 STIL: Sanja Sučević (do 52 kg), Eva Halaši (do 60 kg), Aleksandar Gogić (do 60 kg), Miroljub Nedeljković (do 67 kg), Miljan Vidović (do 75 kg), Jasmin Musa (do 81 kg), Uroš Bogojević (do 86 kg), Đorđe Mladenović (+91 kg).

X