Polugić za tron

dzepina polugic

Održana su još tri polufinalna meča, zabeležena je jedna pobeda i dva poraz.

U disciplini K1 rules, kategorijhi +91 kg Saša Polugić je za rivala imao Valiantsina Slavikouskia (BLR). Iako Belorusi važe za odlične borce u disciplini K1 rules, naš reprezentativac nije dozvolio da rival preuzme inicijativu. Pružio je dobru borbu, i na kraju odlukom sudija obezbedio meč za zlatno odličje.

– Pobedio sam Belorusa na poene i obezbedio mesto u finalu. Duel za zlato je novi izazov. Rival je Rus Volodymyr Oliynyk, ali nema predaje. Idemo na pobedu – rekao je posle meča Saša Polugić.

Top of Form

Od devojaka danas je prva u ring ulazila Saida Bukvić. U meču protiv Anne Poskrebysheve (RUS) dala je sve od sebe. Ruskinja je, nažalost, bila spretnija i zabeležila pobedu. Saida je svetskom juniorskom zlatu, osvojenom pre mesec dana u Riminiju, dodala i evropsku seniorsku bronzu.

Ajla Lukač se u Bilbau takmičila u disciplini low kick, kategoriji do 56 kg. U polufinalu rivalka joj je bila Oksana Shchetinina (RUS). Ajla se dobro držala, pokušavala da parira iskusnijoj rivalki, ali je morala da prizna poraz. Iz Španije se vraća sa bronzanim odličjem.

Broj finala za Srbiju se povećao na pet!

X