Poraz Anđelkovića

stefan andjelkovic kazan

U ruskom gradu Kazanj оdržano je četvrtfinale Tatneft kupa na kome je učestvovao i Stefan Anđelković, reprezentativac Srbije, član SD Kombata iz Smedereva. Anđelković se nadmetao u kategoriji +80 kg, a rival mu je bio Belorus Valentin Slavikovski.

– Moram priznati da se od starta meča nisam osećao baš najbolje. I pored toga, međutim, pružio sam sjajnu borbu. Bila je to dobra „tuča“ u kojoj sam imao inicijativu. Slavikovski je par puta bio prilično uzdrman, na ivici nok dauna. Odluka sudija posle četiri runde bila je podeljena i glasila 2:1 u korist Slavikovskog. Iskreno, očekivao sam pobedu jer mislim da sam je zaslužio, ali ovo je profi scena, odlučuju nijanse, ovoga puta sudije su prednost dale Belorusu. Žao mi je zbog poraza, ali idemo dalje – kratko je prokomentarisao posle meča Stefan Anđelković.

Podsetimo, u prvom meču, u osmini finala, Stefan Anđelković je bio bolji od Ukrajinca Čotne Rogava, osvajača turnira u 2012.

Inače, Tatneft kup se održava u tri težinske kategorije do 70 kg, do 80 kg i +80 kg, i ove godine je okupio borce iz devet zemalja. Na turniru osminefinala u kategoriji do 80 kg našao se i Stevan Živković kome je tada rival bio Šeik Sidibe. Slavio je naš reprezentativac pobedom u ekstra rundi i, takođe, izborio plasamn u polufinale. Nažalost, zbog povrede nije bio danas u Kazanju.

X