Poraz Denića

denic mec

U zemunskom “Pinkiju” održan je meč za titulu profesionalnog prvaka sveta u disciplini low kick kategoriji do 66,8 kg. Rival Nebojše Denića bio je Kenan Gunaydin (Turska), aktuelni šampion. Meč je završen već u 2. rundi, porazom izazivača iz Srbije.

Iako je imao ogromnu želju da posle evropske profi titule u riznicu uspeha stavi i pojas svetskog prvaka, Denić je sagoreo u ovoj borbi. Kenan Gunaydin je na najbolji način demonstrirao kakvi su šampioni u WAKO Pro organizaciji, već sredinom prve runde je Denića poslao u nokdaun, a samo zahvaljujući odličnoj fizičkoj spremnosti srpskog borca meč nije završen već tada. U samom finišu runde Denić se ponovo našao u nokdaunu. Tokom pauze između rundi se malo oporavio, i opet krenuo svom snagom. Gunaydin ga je pustio i iskusno iz kontre pogađao vrlo efektno. Novi nokdaun je bio već početkom runde, a ubrzo posle toga je, nakon sjajnog aperkta, usledilo novo brojanje i kraj meča. Kenan Gunaydin je tehničkim nokautom odbranio pojas osvojen u decembru u Francuskoj.

Denić nije dosanjao san o svetskoj profi tituli, ali zaslužuje čestitke na tome što, i pored lošeg početka i dva nokdauna već u prvoj rundi, nije želeo da odustane. Do samog kraja je davao sve od sebe. Nažalost, to nije bilo dovoljno.

Sudije za ovaj meč bili su Marco Pacor (Italija), Gabor Szabo (Mađarska), Jelena Kuburić i Zoran Šimurina.

denic nokdaun

X