Poraz Mihajlovića

srdjan_mihajlovic1

Srđan Mihajlović, na žalost, nije uspeo da se domogne odličja na drugom delu Svetskog prvenstva u kik boksu koje se održava u Dablinu. U meču četvrtfinala discipline ful kontakt kategorije do 81 kg Mihajlović je pretrpeo poraz od Kazahstanca Ivana Zakharenka.

Srđan Bugarčić, generalnog sekretara KBS Srbije i trener Srđana Mihajlovića je prokomentarisao:

– U ovom meču Srđan je dao sve od sebe. Radio je najbolje što je mogao, dao 120 posto! Pokazalo se da to, na žalost, nije bilo dovoljno za trijumf. Pobeda je pripala Zakharenku 3:0 – bio je prvi komentar Bugarčića.

Početak meča je obećavao radovanje Srba. Bugarčić objašnjava:

– Posle prve runde Mihajlović je kod sudija imao prednost od četiri-pet bodova. U drugoj rundi je nastavio u istom ritmu, ali je sredinom ovog dela meča Zakharenko iskoristio promašaj Mihajlovića nogom,  pogodio ga levim krošeom i bacio u nokdaun. Do kraja runde Kazahstanac je uspeo da većim delom anulira prednost Mihajlovića i u poslednju rundu je ušao sa minimalnim minusom. Srđan je posle pauze dobro počeo, lepo otvorio borbu, ali je, ponovo sredinom perioda, još jedan levi kroše Zakharenka bio izuzetno precizan. Mihajlović se našao u teškom nokdaunu. Uspeo je da se vrati i da odradi meč do kraja. Odluka sudija je bila 3:0, ali je Zaharenko imao samo po dva-tri boda prednosti na listama iako je Mihajlović dobar deo meča odradio, praktično, u „nokdaunu“. Ostaje žal jer je bio spreman i zaista dao sve od sebe  – rekao je Srđan Bugarčić.

Mihajlović je bio jedini predstavnika Srbije na drugom delu Svetskog prvenstva u disciplinama ful kontakt, semi kontakt i muzičke forme.

X