Poraz Tigrova i sjajni Konovalov

konovalov profi

Stadion u Končarevu je i ovoga 7. jula bio popunjen do poslednjeg mesta. Više od 10.000 gledalaca je pratilo kik boks spektakl u kome su po 18. put takmičari KBK “Palmini tigrovi” iz Jagodine odmerili snage sa rivalima iz jedne od evropskih zemalja. Na programu je bilo pet mečeva u discipline low kick, a protivnicu su, ovoga puta, došli iz Portugalije. Duel je završen pobedom gostiju 3:2. Ovo je tek drugi poraz Jagodinaca na profi revijama u Končarevu. Prvi im je nanela selekcija Rusije.

Duel su otvorili Danijel Bogdanović i Andrade. Tokom meča konkretniji je bio takmičar iz Portugalije kome su sudije jednoglasno dodelile pobedu, a gosti su poveli 1:0.

I u drugom meču, u kome su snage odmerili Predrag Mijajlović. i Canelas, dominantniji je bio Portugalac. Sudije, ponovo, nisu imale dilemu i jednoglasno pobedu dodelile Canelasu, a Portugalija je povela 2:0.

U trećem meču u ring je ušao najiskusniji u ovom timu Palminih tigrova – BobanMarinković. Dugogodišnji reprezentativac Srbije, osvajač medalja na najznačajnijim evropskim i svetskim takmičenjima, osvajač profi pojasa, imao je nimalo lak zadatak. Pobedom bi “tigrove” vratio u život, eventualni poraz bi označio sveukupni poraz srpskog tima. Marinković je dao sve od sebe, na trenutke podsetio na najbolje dane, ali je Filipe uspešno odolevao i uspevao da nametne svoj ritam. I ovaj duel je okončan pobedom Portugalca 3:0, gosti su poveli 3:0 i obezbedili trijumf.

Preostala dva duela su bila za čast i prestiž “tigrova”. NemanjaPantelić je u duelu protiv Leite prikazao dobru borbu. Sve vreme je kontrolisao meč, bio bolji, slavio 3:0 I doneo prvu radost Jagodincima.

Poslednji u ring je ušao novi ljubimac jagodinske publike – AleksandarKonovalov. Njegov rival Francisco nije izdržao ni jednu rundu. Konovalov je meč odradio u svom stilu, od starta silovito napadao, nije dozvolio Portugalcu da adekvatno uzvrati. Posle nekoliko fantastičnih serija zadao je udarac posle koga je Francisco završio na podu i nije mogao da završi meč. Nova pobeda Konovalova prekidom koja je ublažila sveukupni poraz “tigrova” – 3:2.

Mečeve na stadionu u Končarevu, rodnom mestu Dragana Markovića Palme, pratili su i brojni predstavnici diplomatskog kora, narodni poslanici, ali i brojne ličnosti iz društvenog, javnog i političkog života Srbije.

 

REZULTATI:

 

Low kick, do 55 kg: Danijel Bogdanović – Jorge Andrade 0:3. Do 60 kg: Boban Marinković – Igor Filipe 0:3. Do 63.5 kg: Predrag Mijajlović – Renato Canelas 0:3, Aleksandar Konovalov – Joao Francisco 3:0 (KO 1. runda). Do 81 kg: Nemanja Pantelić – Luis Leite 3:0

X