Porazi Anića i Marinkovića

mini-anic koncarevo

U prepunoj dvorani „Jassa“ u Jagodini, pred oko 6.000 gledalaca, održano je još jedno kik boks veče. U borbama večeri, mečevima za odbranu svetskih profi titula u okviru WAKO Pro Federacije, našli su se glavne uzdanice „Palminih tigrova“ Miloš Anić i Boban Marinković. Anić je branio pojas u disciplini K1 stil do 60 kg, dok je Marinković branio titulu u low kicku do 56,4 kg. Nažalost, i jedan i drugi su pretrpeli poraze.

U meču za pojas profesionalnog prvaka sveta u K1 stilu do 60 kg Miloš Anić je za rivala imao Mađara Antona Habaša. Od starta je krenulo silovito, 10 godina mađi Habaš napadao je kao osica, Anić uzvraćao. Od treće runde, međutim, videlo se da Anić posustaje, a Habaš je pametno gradio prednost. U poslednjoj, petoj rundi Anić je krenuo na sve ili ništa. Dobro odradio, zadao nekoliko sjajnih udaraca, ali to nije bilo dovoljno. Odlukom sudija 2:1 slavio je Habaš. Žarko Vuković je bodovao 48:47 u korist Anića, Poljak 49:47 u korist Habaša, dok je mađarski sudija bodovao 50:48 u korist svog sunarodnika.

Boban Marinković je meč za odbranu titule u disciplini low kick do 56,4 kg protiv Poljaka Mihaila Krolika završio pre vremena. Tokom cele borbe Poljak je bio bolji, imao inicjativu. U 3. rundi Marinković se dva puta našao u nok daunu, ali se vratio u meč. U poslednjoj rundi od starta je krenuo silovito, napadački želeći da nadoknadi propušteno. U jednoj od razmena Poljak ga je pogodio u lice, Marinković se našao na zemlji, bilo je to treće brojanje i automatski kraj meča. Ono što treba reći je da se u slučaju Marinkovića nastavio crni niz, da svaki meč bez obzira na ishod, završi sa povredom. Ponovo je stradala ruka, javio se problem sa kolenom, a u poslednjoj razmeni povredio je i nos.

U uvodnim mečevima „tigrovi“ su bili uspešniji od rivala. Izdvajamo dva meča, pobeda Predraga Mijajlovića protiv Miloša Cvetkovića (Vranje), prekidom u 2. rundi i brzo slavlje Aleksandra Konovalova, nove nade Palminih tigrova, u meču protiv Ivana Dragomirova (011). Duel je prekinut već u 1. rundi zbog povrede Dragomirova.

Uz Dragana Markovića Palmu, gradonačelnika Jagodine, mečeve u „Jassi“ su, između ostalih, pratili i Aleksandar Antić, predsednik Skupštine Beograda, nekoliko poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srbije, rukometašice i košarkašice Jagodine.

 

REZULTATI

 

Uvodne borbe lou kik do 48 kg: Jovana Zdravković (Palmini tigrovi) – Milica Marković (Vranje) 0:3. Do 54 kg: Danijel Bogdanović (Palmini tigrovi) – Bojan Veličković (Morava) 3:0. Do 63,5 kg: Predrag Mijajlović (Palmini tigrovi) – Miloš Cvetković (Vranje) 3:0 (TKO 2. runda).

K1 stil do 63,5 kg: Aleksandar Konovalov (Palmini tigrovi) – Ivan Dragomirov (011) 3:0 (prekid 1. runda).

Meč za titulu svetskog šampiona u lou kiku do 56,4 kg: Boban Marinkvoić (Srbija) – Mihail Krolik (Poljska) 0:3 (TKO 5. runda).

Meč za titulu svetskog šampiona K1 stilu do 60 kg: Miloš Anić (Srbija) – Anton Habaš (Mađarska) 1:2.

 

X