Priznanje kik boksu za veliki uspeh

konovalov ministar pelevic palma

Poseta Ministra omladine i sporta Republike Srbije Vanje Udovičića , Predsednika Sportskog saveza Srbije Aleksandra Šoštara i Predsednika Kik boks saveza Srbije Dr Borislava Pelevića Jagodini

PRIZNANJE KIK BOKSU ZA VELIKI USPEH

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković – Palma i kik boks klub „Palmini Tigrovi“, ugostili su visoke zvaničnike srpskog sporta u Jagodini, kako bi zajedno obeležili veliki uspeh srpskog kik boksa na nedavno završenom Svetskom prvenstvu. Pored visokih zvanica iz Ministarstva i Sportskog saveza, Kik boks savez Srbije su predstavljali pored predsednika Pelevića i Neven Dondur, trener reprezentacije, Miodrag Jotić, sportski direktor, Dušan Kilibarda, član stručnog štaba reprezentacije kao i Srdjan Bugarčić, član Upravnog odbora Saveza.

Razlog za slavlje ovaj kik boks klub kao i grad Jagodina imali su jer su od trojice reprezentativaca iz ovog grada koji su učestvovali na Svetskom prvenstvu, dvojica osvajači medalja: Nemanja Pantelić bronze a Aleksandar Konovalov zlatne medalje.

Dragan Marković je na konferenciji za štampu upriličenoj tim povodom, upoznao Ministra Vanju Udovičića o tome koliko grad Jagodina izdvaja za sport: primera radi, 2012. godine iz budžeta grada izdvojeno je 10 % sredstava samo za sport, od čega je izgradjen veliki broj sportskih terena što u gradu što u okolnom selima. To je ,kako je istaknuto, recept za uspeh koji stiže kasnije sa najvećih svetskih borilišta, kao što je u ovom slučaju, bilo i u kik boksu. Cilj u Jagodini je da se što više mladih priviče u sportske klubove odakle se kasnije i izdvajaju talenti kao što je Aleksandar Konovalov.
kik bokseri ministri kbss

Ministar Udovičić nije skrivao svoje zadovoljstvo učinjenim i od srca je čestitao Konovalovu, posebno ga pohvalivši što je svoje uspehe nanizao u svojoj 21 godini, što znači da je blistava karijera tek pred njim. Čestitao je Kik boks savezu na istorijskom uspehu na Svetskom prvenstvu i poželeo uspeh Borislavu Peleviću, kandidatu za Predsednika na predstojećim  izborima u svetskoj federaciji.
pelevic udovicic

Ispred Sportskog saveza Srbije, novinarima se obratio i Aleksandar Šoštar , koji je još jednom rekao da je fasciniran ne samo uspesima koje Kik boks savez niže nego i kvalitetom organizacije Svetskog prvenstva koja je krunisana nezaboravnim dogadjajem u Kombank Areni.

Predsednik kik boks saveza Srbije Borislav Pelević je istakao da je na ovom Svetskom prvenstvu ostvaren istorijski uspeh srpskih reprezentativaca koji su osvojili 29 medalja od kojih su 9 zlatnih a Aleksandar Konovalov proglašen za najboljeg takmičara Prvenstva.
ministri pojasi

X