Prvenstvo Evrope za seniore je otkazano za 2020. godinu

Na sednici Borda direktora WAKO Evrope 20. septembra 2020. godine, doneta je odluka o otkazivanju Prvenstva Evrope za seniore koje je trebalo da se održi od 5-13. decembra 2020. u Antaliji, Turska. Ovo prvenstvo će biti održano pod istim uslovima i na istom mestu 2022. godine.

Iako smo se svi nadali da će se ove godine ipak održati neko od međunarodnih prvenstava, posle otkazivanja Svetskog prvenstva za decu, kadete i juniore čiji smo mi trebali da budemo organizatori u novembru, bilo je očekivano da će slična sudbina zadesiti i Evropsko seniorsko prvenstvo u Turskoj.

„Ovo je teška odluka za sve nas, ali jedina ispravna, kada se sagleda situacija sa širenjem virusa Korona.

U nekoliko zemalja Evrope epidemija je eksplodirala,u Turskoj se beleži na hiljade zaraženih na dnevnom nivou, u mnogim zemljama se rad klubova nije uspostavio na uobičajen način.

Radi zaštite i bezbednosti svih učesnika takmičenja, prvenstvo je za 2020. godinu otkazano i pomereno za 2022.
Naravno, žao nam je što i ove godine naši šampioni neće zasijati zlatnim sjajem i što nećemo slaviti njihove medalje. Plan da iz korpusa juniora koji su prešli u seniore upotpunimo reprezentaciju, moraće da čeka naredne godine.

Kao šef administracije evropske WAKO organizacije, tvrdim da je ovo bilo i jedino rešenje, jer imam uvid da zbog situacije i mera koje propisuju vlade zemalja članica WAKO Evrope, ni odziv učesnika ne bi mogao da bude na dovoljnom nivou da se prvenstvo i održi. Štaviše, sva kontinentalna prvenstva ove godine u WAKO su otkazana,“ izjavio je predsednik Kik boks saveza Srbije Srđan Bugarčić.

Otkazivanje Evropskog prvenstva ne remeti zakazana domaća takmičenja koja nas čekaju do kraja godine.
U svakom slučaju, Kik boks savez će se u svojim aktivnostima pridržavati propisanih mera i preporuka koje su doneli nadležni organi u svrhu suzbijanja epidemije virusa Korona.

X