Prvenstvo Srbije u K1 i Kup Srbija Open

Završeno je Prvenstvo Srbije u disciplini K1, za kadete, juniore i seniore B klase kao i Kup Srbija Open gde su učestvovali seniori A klase.
Učestvovalo je 28 klubova i 118 takmičara iz Srbije, a pored njih i takmičari Srbije i Moldavije, koji su uzeli učešće u takmičenju A klase seniora u okviru Srbija Open Kupa.
Najbolji klubovi Prvenstva Srbije su:
1. Kik boks klub Niš (4 zlatne, 6 srebrnih, 1 bronzana)
2. Voždovac fajt tim (4 zlatne, 1 srebrna, 2 bronzane)
3. Topić tim (3 zlatne, 3 srebrne, 1 bronzana)
Najbolja kadetkinja je Jana Đerić iz kluba Velež, kategorija -55kg.
U B klasi seniora, najbolji je Zemanko Edvard, kategorija +91, iz Budo kluba Senta.
Imenovanje najboljeg juniora sačekaćemo kada bude odrađeno još nekolicina preostalih mečeva na narednom sportskom susretu.
Najbolji timovi Kupa Srbija Open su tim Moldavije i tim Srbije, koji su osvojili po dve zlatne i jednu srebrnu medalju.

Moldavski takmičar, koji je i svetski prvak u -57kg Cazacu Maxim, pružio je odličnu partiju na ovom takmičenju pobedivši Nišliju Arsić Lazara, dok je Necitalo Viktor bio bolji od Memedovski Danijela. Trećeg učesnika iz Moldavije, teškaša Linić Jaroslava ubedljivo je pobedio naš svetski šampion Filipović Nikola. Najbolju partiju na Kupu je pružio takmičar Palminih tigrova Dušan Radović.

Poredak timova učesnika Kupa je sledeći:
Tim Moldavije i tim Srbije su podelili prvo mesto na tabeli, sa osvojenih po 2 zlatne i jednom srebrnom medaljom.
Kik boks klub Palmini tigrovi i Kik boks klub Kosovska Mitrovica dele treće mesto sa osvojenim po jednim zlatom, dok su klubovi: Topić tim, Niš, Novi Sad, Novi Beograd podelili sledeće mesto na tabeli sa osvojenim po jednim srebrom. Kik boks klub Bor je na poslednjem mestu, sa osvojenom jednom bronzanom medaljom.
Čestitamo svim osvajačima medalja!
Prenos uživo, koji smo obezbedili za ljubitelje našeg sporta, pokazao se kao pogodak pravo u metu. Prenos je pratilo više od 10 000 ljudi, koji na ovaj način nisu bili uskraćeni za dobru sportsku priredbu.
Takmičenje je sprovedeno pod strogim nadzorom poštovanja higijensko sanitarnih mera, o kojima su klubovi učesnici pre takmičenja dobili jasna uputstva.
Primenjen je elektronski sistem bodovanja, koji se pokazao besprekorno pouzdanim i brzim načinom da se izvede takmičenje ovakvog formata.
X