Rad na Tari

aleksandar_konovalov_2

Kandidati za reprezentaciju Srbije koju od 2. do 9. septembra očekuje Evropsko prvenstvo za kadete i juniore u Linjano Sabijadoru (Italija) od nedelje se nalaze na pripremama..

U tradicionalnoj bazi, kad su kikbokseri u pitanju, na Mitrovcu na Tari selektor Nebojša Milošević obavio je prvu prozivku.

 

– Na starom smo mestu sa koga smo uvek kretali u osvajanje evropskih i svetskih odličja. Prvoj prozivci prisustvovao je 31 kandidat za nacionalni tim. Radimo po uobičajenom ritmu, dva puta dnevno kako bi na pravi način izbrusili formu za Evropsko prvenstvo početkom septembra u Italiji – bio je prvi komentar selektora Miloševića.

 

I ove pripreme se obavljaju pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, a Milošević objašnjava:

–  Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine i sporta, doprineli su u značajnoj meri realizaciji programa priprema obezbeđivanjem neophodnih sredstava za njihovo finansiranje. Na Tari ostajemo do 31. avgusta, imamo 10 dana da se što bolje pripremimo za izazove u Italiji, a ja ne sumnjam da će naši takmičari na Evropskom prvenstvu još jednom potvrditi visok kvlaitet – zaključio je Milošević.

Selektor je na pripreme pozvao 31 takmičara, 21 juniora, pet juniorki i petoricu kadeta.

Juniori, muškarci, do 54 kg: Mladen Čestić i Lazar Obadić. Do 57 kg: Radomir Nedeljković i Marko Cvetanović. Do 60 kg: Aleksandar Konovalov i Uroš Todorović. Do 63,5kg: Aleksandar Petrović i Miroljub Miljković. Do 67 kg: Nemanja Glišić i Lazar Grozdanović. Do 71 kg: Stevan Zarić i Uroš Medić. Do 75 kg: Uroš Zdravković i Žarko Avramović. Do 81 kg: Stefan Anđelković i Kristijan Laslo. Do 86 kg: Dušan Savković. Do 91 kg: Vukašin Obradović i Obrad Cvijanović. +91 kg: Đorđe Mladenović i Nikola Nikolić.

Devojke do 56 kg: Aleksandra Cenić. Do 60 kg: Mirjana Vujić i Milena Švonja. Do 65 kg: Dragana Sretenović i Emilija Bozić.

Kadeti do 54 kg: Novak Radulović. Do 57 kg: Miloš Stojanović. Do 60 kg: Vukašin Stupar i Nemanja Krstin. Do 63,5 kg: Jovan Pavlović.

Uz selektora Nebojšu Miloševića sa reprezentativcima će raditi treneri Neven Dondur, Midorag Jotić, Srđan Radulović, Dušan Kilibarda, Slobodan Jocić, Milovan Gašić, Srđan Matić, Željko Vuković i Dejan Pavić.

X