Rezultati finala Serbia opena

mini-img 3017

U sali Sportskog centra „Šumice“ upravo počinje finalni deo četvrtog Evropskog kupa „Serbia open“ koji se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. 

Duel do 54 kg, kojim je otvoren finalni program „Serbia opena“ ispunio je očekivanja i napravio sjajnu uvertiru za veče. Prvu zlatnu medalju osvojio je Danijel Bogdanović (Palmini tigrovi) koji je u sjajnom finalu bio bolji od Silbera Jašarevića (Zemun).  Publika je imala prilike da vidi sjajne poteze, atraktivne razmene i visok tempo borbe. Bronzu je osvojio Bojan Veličković (Morava).

U prvom finalu dana snage su odmerile Emilija Božić (Murcako džim) i Mirjana Vujić (Novi Sad) u kategoriji do 60 kg. Pokazale su da i devojke i te kako umeju da rade disciplinu K1 stil, tokom meča publika je aplauzom nagrađivala razmene, a jednoglasnom odlukom sudija 3:0 pobedila je Mirjana Vujić.  

U ring su potom ušli Nemanja Glišić (Banović Strahinja) i Miroljub Nedeljković (Junior) u kategoriji do 67 kg. Nedeljković za glavu višlji forsirao je klinč, a Glišić je adekvatno uzvraćao. Posle tri runde jednoglasnom odlukom slavio je Glišić. Bronzanim odličjem okitio se Predrag Ranđelovć (Crna Kobra).

Tijana Srdić (Vojvodina) i Aleksandra Krstić (Novi Sad) odlučivale su o zlatnoj medalji u kategoriji +70 kg.  Posle tri runde jednoglasnom odlukom sudija slavila je Aleksandra Krstić. Bronza je pripala Tini Poletan (Surčin).

U superteškoj +91 kg sastali su se Stefan Trajković (Crvena zvezda) i Ivan Ćirković (Brito). Pokazali su da i superteškaši i te kako umeju da rade i brzo i atraktivno. Visok tempo, posebno u trećoj rundi, koju su obeležile sjajne serije Ćirkovića,  u nekoliko navrata su od publike nagrađene aplauzima. Sudije nisu imale dilemu, jednoglasno su pobedu dodelile Ćirkoviću. Bronzu je oko vrata stavio Srđan Aleksić (Budo Kan).

Baš kako se i očekivalo duel do 63,5 kg između Aleksandra Konovalova (Palmini tigrovi) i Marka Cvetanovića (Zemun) bio je još jedna poslastica. Cvetanović je ponovo bio na nivou iz polufinala, kad je zaustavio favorizovanog Gogića, i od starta krenuo u otvorenu razmenu. Smenjivale su se sjajne serije boraca, a na kraju, jednoglasnom odlukom sudija slavio je Konovalov. Bronzana odličja pripale su Milošu Cvetkoviću (Vranje) i Aleksandar Gogić (Vojvodina). 

Stari rivali Aleksandar Topić (Surčin) i Sokol Arsić (Leskovac) u reprizi prošlogodišnjeg finala odlučivali su o zlatu u kategoriji do 71 kg. Posle žestoke borbe ovoga puta pobedio je Topić, jednoglasno 3:0. Bronzane medalje osvojili su Milan Dragojlović (011) i Slađan Dragišić (Junior).

Ljubo Jalovi je osvojio zlato pošto se Dalibor Ognjenov iz Makedonije zbog povrede povukao. Bronzanme medalje pripale se Aleksander Bojić (Crvena zvezda Delije) i Dušan Šućur (011).

I onda spektakl! Kako se i očekivalo najviše pažnje privukao je finalni duel do 81 kg u kome su snage odmerili debitanti u ovoj kategoriji, prošlogodišnji finalisti iz do 75 kg: Stevan Živković (Niš) i Mijan Vidović (Vojvodina). Bukvalno od prve sekunde meča počeo je pravi mali rat. Smenjivale su se serije udaraca, atraktivni potezi koji su podigli publiku na noge. Kraj je dočekan apaluzima, a odluka sudija bila je 2:1 u korist Stevana Živkovića. Bronze su osvojili Jasmin Musa (Crvena zvezda Delije) i Nikola Stošić (SD Kombat).

U kategoriji do 86 kg snage su odmerili Uroš Bogojević (Vojvodina) i Miloš Marković (Crvena zvezda Delije). Još jedan atraktivan meč po ukusu publike. Slavio je Bogojević jednoglasnom odlukom sudija 3:0, a bronzama su se okitili Dušan Savković (Budo Kan) i Goran Đorđević (Morava).

Stefan Anđelković (SD Kombat) i Bojan Džepina (Batajnica) u kategoriji do 91 kg na najbolji način su zatvorili finalni program „Serbia opena“. U odličnom meču u kome su se nizale serije snažnih udaraca odlukom sudija 2:1 slavio je Stefan Anđelković. Bronzane medalje pripale su Milanu Đurkoviću (Crvena zvezda Delije) i Aleksandar Stefanović (Niš). 

 

FINALA

Muškarci

Do 54 kg: Silber Jašarević (Zemun) – Danijel Bogdanović (Palmini tigrovi) 0:3.

Do 67 kg: Nemanja Glišić (Banović Strahinja) – Miroljub Nedeljković (Junior) 3:0.

Do 63,5 kg: Aleksandar Konovalov (Palmini tigrovi) – Marko Cvetanović (Zemun) 3:0.

Do 71 kg: Sokol Arsić (Leskovac) – Aleksandar Topić (Surčin) 0:3.

Do 75 kg: Dalibor Ognjenov (Makedonija) – Ljubo Jalovi (Vrbas) 0:3 (BB).

Do 81 kg: Stevan Živković (Niš) – Miljan Vidović (Vojvodina) 2:1.

Do 86 kg:Miloš Marković (Crvena zvezda Delije) – Uroš Bogojević (Vojvodina) 0:3.

Do 91 kg: Stefan Anđelković (SD Kombat) – Bojan Džepina (Batajnica) 3:0.

+91 kg: Stefan Trajković (Crvena zvezda Delije) – Ivan Ćirković (Brito) 0:3.

 

Žene

Do 60 kg: Emilija Božić (Murcako džim) – Mirjana Vujić (Novi Sad) 0:3. 

+70 kg: Tijana Srdić (Vojvodina) – Aleksandra Krstić (Novi Sad) 0:3.

 

X