Riznica se puni

darko_milosevic_sp_kik_5_111

Polako ali sigurno srpska riznica se puni. U italijanskom gradu Linjano Sabijadoro održan je drugi finalni dan na Evropskom prvenstvu za mlađe (15-16 godina) i starije (17-18 godina) juniore.

Danas su osvojena tri zlata i jedno srebro, a do sada Srbi su osvojili ukupno 17 odličja: sedam zlata, dva srebra i osam bronzi. Poslednjeg takmičarskog dana još šestoro reprezentativaca će imati priliku da se popne na krov Starog kontinenta.

 

 

Šampioni Evrope u četvrtak su postali Mirjana Vujić, Nemanja Glišić i Darko Milošević. Vujićeva je pobedila Ruskinju Aleksandru Korolevu, Glišić Rusa Nikitu Selijanskija, dok je Milošević bio bolji od Estonca Marata Mirzabjeva.

– Odradili su dobre mečeve protiv kvalitetnih rivala. Raduje činjenica da i u mlađim kategorijama sve češće iz duela sa Rusima izlazimo kao pobednici. To je samo još jedna potvrda da se kod nas kvalitetno radi i u mlađim kategorijama i da za budućnost u ovom sportu ne treba brinuti – bio je prvi komentar selektora Nebojše Miloševića.

Vujićeva, Glišić i Milošević su se pridružili Dragani Sretenović, Jovanu Pavloviću, Radomiru Nedeljkoviću i Dušanu Savkoviću koji su zlata osvojili u sredu.

Juče je održan i jedna polufinalni meč u kome je Marko Cvetanović savladao Rusa Viktora Mikhailova. Cvetanović će se danas uz Žarka Avramović, Stefan Anđelković, Obrad Cvijanović, Đorđe Mladenović i Nikola Nikolić boriti za najsjajnije medalje.

– Sa skorom od sedam zlata posle dva finalna dana možemo biti vrlo zadovoljni. U „srpskom finalu“ za starije juniore preko 91 kg trebalo bi da rade Đorđe Mladenović i Nikola Nikolić, ali zbog povrede Nikolić neće ni ući u ring, tako da će Mladenoviću pripasti zlato, a Nikoliću srebro. Pored njih dvojice još četvorica momaka imaju šansu da postanu šampioni Evrope i uveren sam da će dati sve od sebe da je iskoriste – zaključio je Milošević.

Poraz je pretrpeo Uroš Todorović u duelu protiv Bakača iz Mađarske i njemu je pripalo srebro.

Rezultati, polufinale, mlađi juniori K-1 stil do 57 kg: Marko Cvetanović – Viktor Mikhailov (Rusija) 3:0.

Finala, mlađi juniori K-1 stil do 63,5 kg: Uroš Todorović – Dešo Bakač (Mađarska) 0:3. Stariji juniori K-1 stil do 91 kg: Marat Mirzabjev (Estonija) – Darko Milošević 0:3.

Starije juniorke lou kik do 60 kg: Mirjana Vujić – Aleksandra Koroleva (Rusija) 3:0. Stariji juniori lou kik do 67 kg: Nikita Selijanski (Rusija) – Nemanja Glišić 0:3 .

 

X