Samouvereno na prvenstvo sveta

sl 1 1

Konferencija za medije srpskog Kik boks saveza upriličena je u bazi gde se već dugi niz godina odvijaju pripreme reprezentacije svih selekcija, na Mitrovcu na Tari. Pripreme reprezentacije pred učešće na Svetskom prvenstvu su u jeku i bilo je vreme da se novinari upoznaju sa planovima pred odlazak 4.novembra u Budimpeštu.

Novinari su posle konferencije  prisustvovali treningu i posmatrali sparing, rad na fokuserima i na džakovima.

sl 22     sl 23

Predsednik Kik boks saveza Srbije Borislav Pelević je objasnio važnost ovog prvenstva koje se po prvi put u istoriji WAKO svetske kik boks federacije odigrava u jednom gradu u svih sedam disciplina. Biće to svojevrstan kongres kik boksa koji će trajati 12 dana. Naši takmičari tradicionalno najbrojnije učešće imaju u ringovnim disciplinama a ko će predstavljati Srbiju, biće objavljeno pred polazak na prvenstvo kada se i pravi konačan spisak putnika. Ono što se okvirno zna je da će reprezentacija brojati 27 takmičara u ringovnim disciplinama plus 3 u kik lajtu,kao i pet trenera i generalni sekretar.Od sudija idu Šimurina Zoran, Šimurina Goran i Đorđević Nenad.

sl 24   sl25
Selektor reprezentacije Neven Dondur je zadovoljan pripremama i iznad svega se nada da će do početka prvenstva zdravstveni karton takmičara biti zadovoljavajući i da neće biti povreda. U reprezentaciji ima sedam prvaka sveta iako ima i podmlatka, tako da se selektor nada da će srpska sportska javnost slaviti nove medalje.
Treneri reprezentacije Srdjan Radulović, Dušan Kilibarda, Dejan Pavić i Miloš Milutinov nisu krili svoje zadovoljstvo momcima i devojkama iz reprezentacije: njihovom zalaganju, ponašanju i odnosu jednih prema drugima.
 „Većina takmičara se ove godine već oprobala na dosta kupova i prvenstava kao i na Svetskim igrama tako da prekaljeni odlaze na ovo prvenstvo“, naglasio je trener Dejan Pavić.
Trener Srđan Radulović je naglasio da će ovo prvenstvo biti možda najjače do sada jer je Madjarska centar do koga je lako doći iz svih pravaca iz sveta  i to znači da će konkurencija biti veoma jaka.“Svi imate podjednake šanse, svi ste dobili i dali maksimum na pripremama, smatram da ste odlično pripremljeni i iako će trebati i malo sreće, ipak se pouzdamo u to da je Srbija velesila u kik boksu“, naglasio je Radulović.

sl 31           sl 34

Kapiten reprezentacije, najstariji takmičar po iskustvu i godinama, Stošić Nikola,potvrdio je da je atmosfera među takmičarima odlična i da svi kao jedan čekaju nastup na prvenstvu.
Ovo je bila idealna prilika da se predstavnici Kik boks saveza Srbije prigodnom plaketom zahvale rukovodstvu Mitrovca na Tari što brinu o reprezentaciji već 20 godina na pripremama. Posebna zahvalnost je upućena i Ministarstvu omladine i sporta Srbije koje nesebično podržava kik boks kao sport i Kik boks savez Srbije.

sl 4

Predsednik Kik boks saveza Srbije uručio plaketu Marku Vujiću, direktoru Centra dečjih letovališta i odmarališta Na Mitrovcu

X