Selektor zadovoljan posle Balkanskog

aleksandar_gogic

U Sportskom centru „Šumice“ u Beogradu je završeno 16. Balkansko prvenstvo za seniore. U tri takmičarska dana oko 150 boraca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Bugarske i Moldavije se nadmetalo u četiri discipline: lou kiku, K1 stilu, kik lajt kontaktu i semi kontaktu.

Epilog takmičenja je 37 medalja u srpskoj riznici, kao i veliki trofej namenjen najuspešnijoj selekciji koju je iz ruku Bojana Koleva, predsednika Balkanske kik boks federacije, primio Miloš Anić.

 

 

Srbi su osvojili 15 zlatnih, 17 srebrnih i pet bronzanih medalja. Na drugom mestu bila je selekcija Bugarske sa 27 (9, 9, 9), dok je treća Bosna i Hercegovina sa 21 (7, 7, 7) medaljom.

Selektor Nebojša Milošević je analizirao kvalitet takmičenja:

– Kvalitet je bio na nivou prethodnih Šampionata Balkana. Činjenica jeste da su neke selekcije nedostajale, ali reprezentacije koje su bile u Beogradu došle su sa dobrim sastavima. Baš kao i nama većini je Balkansko prvenstvo bila prilika da provere formu u prvom delu sezone. Srbija je takmičenje završila sa 37 medalja čime je još jednom potvrdila visoku klasu i to da je najbolja u kik boksu u ovom delu Evrope – bio je prvi komentar Nebojše Miloševića.

Koliko ste zadovoljni izdanjima srpskih boraca?

– Svi su pokazali ono što se od njih i očekivalo. Na Balkanskom prvenstvu predstavili smo se sa kombinovanom selekcijom. Sastav Srbije činili su delom iskusni borci, a delom novi takmičari koji su u minulom periodu na domaćim Prvenstvima pokazali dosta i koje smo želeli da proverimo u međunarodnoj konkurenciji.

Koliko ste zadovoljni učinkom novih takmičara?

– Svi borci koji su dobili šansu na Balkanskom prvenstvu su je i iskoristili. Svojim zalaganjem, ostvarenim rezultatima pokazali su da su zaslužili poziv u reprezentaciju. Ovo je bila prva provera, a biće ih još. Svi će imati priliku da konkurišu za mesto u nacionalnom timu koji kraje jeseni očekuje Svetsko prvenstvo u Skoplju.

Da li se neko od takmičara posebno istakao u našoj selekciji?

– Najzadovoljniji sam kako je radio Miloš Anić. Bio je siguran, sve vreme vladao situacijom i još jednom pokazao da je zaista u odličnoj formi – zaključio je Milošević.

uros_zivkovic

SVE SRPSKE MEDALJE

ZLATA: Aleksandar Đorđević, Boban Marinković, Miloš Anić, Uroš Živković, Siniša Vladimirović, Miljan Vidović, Miroslav Nešković, Sanja Sučević, Tanja Katančević, Mirjana Vujić, Ivana Marković, Saša Polugić, Aleksandar Gogić, Miroljub Nedeljković i LJubo Jalovi.

SREBRA: Danijel Bogdanović, Milan Savić, Jasmin Musa, Dragomir Polugić, Dragan Jovanović, Nina Stojanović, Suzana Radovanović, Vedran Kalajdžić, Melanija Vukadinović, Jasmina Kosović, Srđan Nadrljanski, Slađan Dragišić, Bratislav Ilić, Valentina Stanković, Sanja Petrović, Aleksnadra Krstić i Dejan Vučković.

BRONZE: Srđan Antić, Nikola Stošić, Nenad Anić, Darko Knežević i Goran Kašić.

FOTO: A. Ahel

X