Sigurna četiri finala

mini WAKO Logo

Posle drugog takmičarskog dana na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore u poljskom gradu Krakovu, selekcija Srbije je osigurala četiri finala. U mečevima za zlato naćiće se tri juniorke: Jovana Đorđević, Milena Švonja i Dragana Sretenović,ckao i Fazlija Redžepi. Oni su sigurnim pobedama, devojke jednoglasnom odlukom sudija 3:0, a Redžepi prekidom, stigli do prilike da oko vrata stave zlatnu medalju.

Pored njih, pobede su ostvarli i Miloš Keljanović i Andrija Bosnić koji su se prekidima plasirali u polufinale, kao i Aleksa Stanišić i Marko Cvetanović koji su do polufinala stigli pobedama 3:0.

Jovana Trifunjagić je, posle pobede nad Poljakinjom u četvrtfinalu, zbog povrede morala da preda polufinalni meč Portugalki Borges i zadovolji se bronzanom medaljom. Pored nje, učetvrtfinalu su zaustavljeni Mladen Čestić, Stevan Dukić i Marko Adamović koji su ostali na korak do odličja.

– Još jedan uspešan dan za srpski kik boks. Pored obezbeđena četiri finala, imamo još 16 takmičara koji će se ogledati u polufinalima i probati da osiguraju mesto u mečevima za zlato. Na osnovu njihovog zalaganja tokom priprema na Tari, na osnovu viđenog u Krakovu, i kad su naši reprezentativci u pitanju i kad su u pitanju potencijalni rivali, mislim da imamo pravo na optimizam kad su u pitanju očekivanja – prokomentarisao je selektor Nebojša Milošević.

U četvrtaksu na programu ostali mečevi polufinala, a u ring će ući Stefan Gavrilović, Nemanja Dobrosavljević, Robert Horvat, Vukašin Stupar, Danilo Ratkić, Aleksa Stanišić, Novak Radulović, Luka Spremo, Aleksandar Menković, Lazar Stojanović, Mitar Dugalić, Srđan Aleksić, Marko Cvetanović, Miloš Keljanović, Andrija Bosić i Ljuban Vidović.

Rezultati

JUNIORI

Četvrtfinale, K1 stildo 57 kg: Mladen Čestić – Marsin Kalinski (Poljska) 0:3. Do 67 kg: Uladžislav Syryška (Belorusija) – Marko Adamović 2:1.Do 63,5 kg: Jakub Krofta (Češka) – Marko Cvetanović 0:3. Do 71 kg:ŽoaoPereira (Portugalija) – Miloš Keljanović 0:3 (KO 1. runda). Do 75 kg: Andrija Bosić – Justinas Nanartavicius (Litvanija) 3:0 (KO 2. runda).

Loukik do 60 kg: Aleksa Stanišić – Aleksandr Kislukin (Rusija) 2:1. Do 71 kg: Stevan Dukić – Marsin Marcizevski (Poljska) 0:3.

Polufinale, loukik do 54 kg: Fazlija Redžepi – Ljupče Kocev (Makedonija) 3:0 (KO 2. runda).

JUNIORKE

Polufinale, loukik do 56 kg: Ana Borges (Portugalija) – Jovana Trifunjagić 3:0 (BB). Do 60 kg: Tatiana Ponomareva (Rusija) – Jovana Đorđević 0:3, Kristina Boras (Hrvatska) – Milena Švonja 0:3.

Do 65 kg: Dragana Sretenović – Irina Glukovčenko (Rusija) 3:0.

X