Siloviti Vidović

vidovic rumunija

Prvi ovosezonski turnir organizacije „Supercombat“ održan je u rumunskom gradu Ploešti. Za nas je bio zanimljiv i jer su se u ringu našla i dvojica reprezentativaca Srbije: Aleksandar Topić (do 71 kg) i Miljan Vidović (do 81 kg). Obojica su se pojavila u revijalnom delu.

Miljan Vidović, aktuelni evropski i svetski šampion, odmerio je snage protiv Rumuna Mirela Jakoba. Od starta Vidović je diktirao tempo, dominirao je u svim segmentima borbe. Lako je pogađao i ručnim i nožnim udarcima, pravio sjajne serije. Sa druge strane, Jakob je probao da parira,ali je to bilo bez uspeha. Vidović je u ringu pokazao da je u Rumuniju došao da još jednom potvrdi kvalitet i nepobedivost. Na kraju trijumf reprezentativcaSrbijejednoglasnom odlukom sudija.

Aleksandar Topić, bronzani sa Svetskog prvenstva u Brazilu, u prvom meču na turniru odmerio je snage protiv Rumuna Adriana Maksima.Bio je to duel ukome rival praktično ništa nije pokazao. Topić je imao konstantnu inicijativu, ali je većinu akcija završavao držanjem koje sudija u ringu nije tolerisao. Čini se olako je delio opomenu Topiću, pa je u poslednjim sekundama prve i druge runde reprezentativac Srbije zbog toga bio kažnjen minus poenima. U trećoj je krenuo na sve ili ništa, u finišu uzdrmao Maksima, ali je Rumun završio meč. Na kraju sudije nisu imale dilemu, dva minus poena Topića donela su Maksimu pobedu jednoglasnom odlukom.

X