Sjajan ritam na Kopaoniku

juniori brzece

Najbolji juniori Srbije odradili su prvu nedelju priprema na Kopaoniku. Posle dosta godina promenjena je baza i ovoga puta Kamp perspektivnih sportista Ministarstva omladine i sporta, u okviru koga se organizuju pripeme juniorske selekcije Srbije, održava se u hotelu „Junior“ u Brzeću.

Posle prvih sedam dana rada selektor Nebojša Milošević je prokomentarisao:

– Uslovi za rad na Kopaoniku su dobri, kako u sportskoj sali, tako i na trim stazi. U potpunosti sprovodimo planirani program priprema što je za nas i najvažnije s obzirom da nas krajem meseca očekuje najvažniji ispit u godini – Evropsko prvenstvo u San Sebastijanu – bio je prvi komentar Miloševića.

Na pripreme ste pozvali 22 takmičara. Oni najbolji će izboriti mesto u reprezentaciji, koliko ste zadovoljni njihovim zalaganjem?

– Veoma sam zadovoljan. Imamo odlične mlade borce koji su se pokazali kao pravi profesionalci. Na pripreme su došli u dobroj formi svaki trening odrade maksimalno, vidi se da su motivisani da tokom ovih 11 dana zajedničkih priprema dodatno napreduju i nametnu se i time izbore mesto u nacionalnom timu. Mi radimo po ustaljenom ritmu, sistemu koji nam poslednjih godina omogućava da se sa svakog velikog takmičenja vratimo sa odličjima. Uveren sam da će i ove godine naši momci i devojke iz Španije doneti medalje.

Od pre par dana pripreme juniora je „pojačao“ i doskorašnji seniorski reprezentativac Srbije Stevan Živković, aktuelni profesionalni prvak Evrope u disciplini low kick do 78,1 kg.

– Steva se priprema za profi meč. Čuo je da su juniori na pripremama na Kopaoniku i pitao je da nam se pridruži i ovde odradio deo svojih planiranih visinskih priprema. Ovde je sa nama, malo je i sparingovao sa juniorima, a to je na obostranu korist – zaključio je Milošević.

X