SJAJNA IZDANJA SRPSKIH KIKBOKSERA U ČETVRTFINALNOM MEČU SVETSKOG WAKO PRO GRAN PRIJA

IMG_6310_naslov

Lekcija Grcima

U četvrtfinalnalnom duelu Svetskog WAKO Pro Gran prija održanom u dvorani „Pionir“, selekcija Srbije je savladala Grčku 4:1 i obezbedila mesto u polufinalu. Naredni rival srpskih kikboksera biće bolji iz duela Italija – Rumunija.

Pobede za Srbiju u duelu sa Helenima ostvarili su Miloš Anić (60kg), Aleksandar Topić (66,8kg), Uroš Bogojević (81,4kg) i Nenad Pagonis (94kg). Jedini poraz doživeo je Stevan Živković (75kg) čiji meč je prekinut od strane dežurnog lekara.

 

Selektor Nebojša Milošević se osvrnuo na učinak srpskih boraca u duelu protiv Grčke:

– Sve je išlo onako kako smo i očekivali. Najjači aduti u ovom meču za Srbiju su bili Miloš Anić i Nenad Pagonis i onu su potvrdili da su odlično pripremljeni i mečeve rešili u svoju korist prekidima u prvoj rundi. Od preostale trojice se očekivala jedna pobeda, ostvarene su dve i obezbeđeno je mesto u polufinalu što je bio primarni cilj – bio je prvi komentar Miloševića.

Selektor se potom osvrnuo na izdanje svakog borca pojedinačno. Prvi na spisku našao se Miloš Anić:

– Znali smo da će najjače oružje Nikosa Kisena biti široki krošei i lou kikovi. Kako je nešto niži od Anića odlučeno je da se naš borac dosta kreće, da uz ručnu tehniku forsira kolena. Sve je do detalja ispunio i sve začinio onim spontanim udarcem iz okreta kojim je nokautirao rivala. U potpunosti je opravdao očekivanja.

 

IMG_6043

 

Aleksandar Topić je dobro počeo meč, ali je do kraja pao u ritmu. Milošević naglašava:

Topić je u meč ušao psihološki opterećen. Dobro je počeo, ali je do kraja meča malo kondiciono popustio. Razlog tome je i jedan nedozvoljeni udarac kolenom u glavu koji je primio od Aleksisa Sirosa dok je bio na podu. Udarac je ostavio traga, ali srećom nije doveo pobedu u pitanje.

Opšti utisak je da je Stevan Živković imao najtežeg protivnika, a to potvrđuje i selektor:

Nikos Papadimitriu je ostavio najjači utisak. I pre početka meča znali smo da je to njihov najbolji borac, a on je to potvrdio odličnim izdanjem. Istakao se odličnom tehnikom, gotovo bez greške je radio kolena. Znali smo da neće biti lako, ali Živković je borac koji često mečeve rešava jednim udarcem. Ostaje žal što je posle zadobio otvorenu ranu zbog čega je meč morao da se prekine, ali sam uveren da je potrajalo duže, da bi Živković uspeo da ostvari dobar rezultat.

Uroš Bogojević je borac koji je osigurao prolaz Srbije u polufinale. Pobedio je Aleksandrosa Nikoladisa:

– Vrlo sam zadovoljan kako je Bogojević radio. Ispunio je sve zadatke i tu nema nikakvih zamerki. Sve vreme meča je bio bolji, radio je hrabro i taktički i ispunio cilj.

 

IMG_6310

 

Šlager večeri duel Nenada Pagonisa i Tanasisa Mikaludisa trajao je kraće od jednog minuta:

– Nenad Pagonis je takođe ispunio sva očekivanja. U ringu je bio furiozan. Od starta je krenuo silovito i zabeležio brzu i efektnu pobedu. Očekivali smo da će meč dobiti prekidom, ali smo svi verovali da će borba trajati malo duže.

I pored ubedljivog poraza selekcija Grčke  je ostavila dobar utisak:

– Grci su kvalitetni, snažni borci. U Beograd su došli sa jakom ekipom, ali naša postava je bila prevelik zalogaj za njih. Prva prepreka je uspešno preskočena, ostaje nam da sačekamo boljeg iz susreta Rumunija – Italija pa da se okrenemo pripremama za taj meč – zaključio je Milošević.

Rezultati

Do 60kg: Miloš Anić – Nikos Kisen. Do 66,8kg: Aleksandar Topić – Aleksis Siros. Do 75kg: Stevan Živković – Nikos Papadimitru. Do 81,4kg: Uroš Bogojević – Aleksandros Nikoladis. Do 94kg: Nenad Pagonis – Tanasis Mikaludis 

X