Sjajni Živković u Zagrebu

zivkovic radulovic

U petak veče, tokom meča Stevan Živković – Marin Fabijan, u organizaciji FFC 8, mogao je da se stekne utisak da se dvorana „Arena“ ne nalazi u Zagrebu već u rodnom gradu našeg šampiona – Nišu. Baš takvu je podršku sa tribina imao Živković koji je slavio u meču odlukom sudija 2:1. .

U prvoj izjavi posle meča Živković je ponesen emocijama rekao:

Hvala svima na podršci. Hvala mojim Srbima koji su me pratili preko TV-a. Hvala Hrvatima koji su navijali za mene u Areni i doprineli da se osećam kao domaćin. Hvala i svima iz regiona koji su mi slali pre posle meča poruke podrške, a posebno bi se zahvalio i „Fajt Dajnamiti“ koji su me bodrili i nagradili posle meče.

Posle prospavane noći usledila je i kratka analiza urađenog:

Bilo je naporno. Iskreno, malo sam potcenio rivala, nisam očekivao da je tako dobar i izdržljiv. Nisam bio 100 posto spreman, meč sam prihvatio devet dana pre njegovog održavanja, pa sam zato na početku bio nešto rezervisaniji. Kad mi je pukla arkada, iskreno, uplašio sam se da će sudija prekinuti meč pa sam krenuo na sve ili ništa.

Koliko je značila podrška sa tribina?

– Navijači su bili takvi da sam imao utisak kao da meč radim u Nišu. I pre meča imao sam ogromnu podršku iz celog regiona, svi su me maksimalno bodrili. Iz same Slovenije su mi slali poruke podrške govorili da će navijati za mene jer ne vole baš mnogo Fabijana. Pričalo se da će mnogi doći u „Arenu“, i ako sam imao neke sumnje u to potvrdili su mi u petak. Posle meča aplauz je bio najbolji pokazatelj koliko su prisutni bili zadovoljni ishodom, a potom i čestitke koje sam primio od mnogih koji su pratili taj duel.

Koliko su organizatori zadovoljni tvojim izdanjem?

– I pre meča su isticali da sam pravi sportista jer sam u tako kratkom roku prihvatio da radim meč, a posle pobede su mi čestitali i rekli da je bilo sjajno. Nismo pričali o nekoj daljoj saradnji, ali verujem da bi mogla da se nastavi – zaključio je Živković.

Posle meča Srđan Radulović, trener Stevana Živković, kratko je prokomentarisao:

– Steva je malo lošije počeo, može se reći da je i izgubio prvu rundu u kojoj mu je posle jednog udarca glavom pukla arkada. U nastavku, međutim, je proradio i bio u svom prepoznatljivom stilu. Fabijan je dosta toga izdržao na nogama, primio nekoliko krošea, Steva ga je pogađao direktom, ali je Slovenac ostao na nogama. Kad se podvuče crta, bio je to dobar meč, dobra tuča. Podrška Živkoviću sa tribina je bila ogromna, atmosfera sjajna – prokomentarisao je Radulović..

X