Srbi i Grci podelili bodove

Konovalov

Fenomenalna sportska priredba u Jagodini je donela mnogo zadovoljstva kako publici tako i učesnicima. Dve suprotstavljene reprezentacije podelile su na jednake delove skor uspešnosti.
U šest mečeva gde su se sučelili najbolji borci kluba Palmini tigrovi iz Jagodine i reprezentativci Grčke, i Jagodinci i Grci su slavili po tri pobede i preispitivali tri poraza.
Tradicionalni turnir koji je doživeo svoje 22. izdanje još jednom je organizovan kao sportska priredba baš po meri publike.

mijajlović
Videlo se da je grčka selekcija bila pažljivo odabrana i da su u ring ulazili ozbiljni, iskusni i spremni borci, uključujući i petnaestogodišnjaka u prvom meču juniora.
Čak je i Aca Konovalov, koji u poslednje vreme nije mogao da nađe sebi dostojnog protinika koji bi mu parirao u sve tri runde, odradio ceo meč bez nokauta, na zadovoljstvo mnogobrojne publike.

 

 

 

 

alex juniorui
Mladi Strahinja Petrović i Eduard Kourintijan, juniori koji tek treba da grade svoju sportsku karijeru, prikazali su zavidno umeće i pružili publici odličan meč, propraćen mnogim aplauzima.
Nažalost, Predrag Mijajlović nije uspeo da nađe način kako da prođe do, za glavu nižeg, protivnika Atanasioua. Iako se činilo da je zbog fizičke građe Mijajlović u prednosti, lukavi Grk je uspeo da, nametnuvši svoj stil borbe, dođe do trijumfa.
Danijel Memedovski nije ovoga puta bio na visini zadatka. Nije uspeo da ponovi briljantno izdanje sa Svetskog kupa održanog u maju u Budimpešti kada se okitio zlatom. Ovoga puta bio je prilično uspavan, bez ideje i želje za pobedom. Na kraju, zaslužena pobeda sjajnog mladog Grka.
Aleksandar Đorđević je u žaru svog nastupa u prvoj rundi doživeo električno pražnjenje kao i munje koje su te večeri sevale iznad neba Jagodine. Na žalost munje nisu dokusurile iskusnog Grka Mavromatidisa koji je samo sačekao da se Aleksandar „ispuca“ i pokupivši poene u drugoj a posebno trećoj rundi, zasluženo pobedio.

Praksa organizovanja ovakvih prijateljskih kik boks susreta povodom znamenitih datuma pokazala se kao odličan način popularizacije našeg sporta, pa se ovom prilikom zahvaljujemo organizatoru Draganu Markoviću, kik boks klubu Palmini tigrovi kao domaćinu i gostima iz Grčke koji su dali sve od sebe da to veče zajedno uživamo u priredbi.

X