Srbi na krovu Balkana

srbija11

Spuštena je zavesa na Balkansko prvenstvo u Varni. Selekcija Srbije je sa 23 medalje: 15 zlatnih, pet srebrnih i tri bronzane zauzela prvo mesto u generalnom plasmanu. Naši takmičari su iza sebe ostavili reprezentacije domaćina Bugarske i Makedonije. Pehar za najbolju selekciju Balkanskog prvenstva primio je trener reprezentacije Srđan Radulović.

 

Prikazanim u Varni reprezentativci naše zemlje, kandidati za sastav nacionalnog tima za Evropsko prvenstvo u Ankari, pokazali su dobru formu. Sa tim se slaže i Srđan Radulović, trener reprezentacije:

 

– Naši takmičari su pokazali da su u dobroj formi. U jakoj konkurenciji, oko 200 takmičara iz osam zemalja, ostvarili su zapažene rezultate. Neki su radili i po tri meča do odličja. Ukupno 23 medalje svedoče pre svega njihovom kvalitetu. Bugari su bili u kompletnom sastavu. Rumuni i Moldavci odlični. Naš tim je bio na visini zadatka i ostvario ono što se od njega i očekivalo.

Najvažnija provera pred smotru Starog kontinenta je iza njih. Slede pripreme i odlazak u Ankaru. Radulović ističe:

– Završne pripreme za Evropsko prvenstvo u Turskoj obavićemo u staroj bazi, Mitrovcu na Tari. Odlazak je planiran za sredinu oktobra. Tamo ćemo raditi po uobičajenom programu, a za sve nas je odlično to što su momci i devojke već sada dobro pripremljeni tako da ćemo na Tari samo raditi na podizanju nivoa forme kako bi u Turskoj blistali – zaključio je Radulović.

srdjan3

X