SRBIJA u gardu

ekipa_za_ruse_a

U subotu, 16. juna od 21 čas u „BELEXPO centru“ na Novom Beogradu, održava se finalni meč WAKO PRO WORLD GRAND PRIX turnira u K1. Za tron i nagradu od 30.000 dolara bore se Srbija i Rusija, poslednjih godina dve najbolje selekcije na svim WAKO takmičenjima. Pobedniku pripada i laskavo priznanje da je trijumfovao u premijernom izdanju WAKO PRO WORLD GRAND PRIX takmičenja, a poraženi će morati da utehu pronađe u 20.000 dolara.

 

Srbija je do finala stigla posle pobeda protiv Grčke i Rumunije. Obe ekipe su savladane sa po 4:1. Heleni u Beogradu, Rumuni na svom terenu u Bukureštu. Rusi su finale izborili posle pobeda protiv Francuske u Marseju 4:1 i eliminacije Mađarske bez borbe.

 

U borilačkoj sali KBK „Crvena zvezda Delije“ na stadionu „Crvene zvezde“ u sredu je održan i javni trening kome su prisustvovali svi reprezentativci Srbije koji će u subotu izaći na megdan Rusima. Formu su demonstirali Miloš Anić, Aleksandar Topić, Stevan Živković, Uroš Bogojević i Nenad Pagonis.

anic_i_jotic_a

Miloš Anić i Miodrag Jotić

U našem taboru preovlađuje optimizam. Ističu svi da su naporno trenirali i da su maksimalno spremni za ovaj duel koji odlučuje o najboljoj ekipi planete. Rusi su stari znanci, skup šampiona, kako Evrope tako i sveta. Iskustvo i motivacija im ne manjkaju, ali činjenica da se meč radi u Beogradu, pred domaćom publikom našim momcima daje dodatni motiv da pruže sve od sebe i ostvare trijumf.

aleksandar_topic_a

Aleksandar Topić

U sklopu WAKO PRO WORLD GRAND PRIX turnira u „BELEXPO centru“ će se održati i tri uvodne borbe. U prva dva duela radiće se mečevi za pojas profesionalnog prvaka Srbije, parovi su Viktor Šubić (Crvena zvezda Delije) i Nikola Stošić (SD kombat) do 81 kg, i Jovan Kaluđerović (Crvena zvezda Delije) i Luka Stajić (Vojvodina) do 91 kg. U meču za titulu profesionalnog prvaka sveta u lou kiku do 88,6 kg sastaju se Ivan Strugar (Crna Gora) i Frederik Beloni (Francuska).

steva_zivkovic_a

Stevan Živković

uros_bogojevic_a

Uroš Bogojević

pagoni_i_jotic_a

Nenad Pagonis i Miodrag Jotić

X